asdf

Közel 30 év után visszatér A bolygó neve: Halál a mozikba

A nyolcadik utas után A bolygó neve: Halál is visszatér a mozikba. A klasszikus Alien mozibemutatójának sikerét követően a széria következő része, A bolygó neve: Halál is vissza kúszik a mozivásznakra, az Alien filmek rajongóinak nagy örömére. James Cameron kultfilmjének rendezői változatát január 15-től limitált vetítéssorozatban láthatják a film rajongói, Budapesten a Corvin-moziban és országszerte a megyeszékhelyek többségén vetítik.
A tavaly szeptemberben közel egy hónapig vetített Alienre országszerte több mint 10.000 néző váltott jegyet, ezzel bőven meghaladva a filmmel szembeni elvárásokat. A jubileumi vetítéssorozat sikere lehetővé tette, hogy az Alien-sorozat következő része, A bolygó neve: Halál is visszatérjen a hazai mozivásznakra. Nincs is nagyobb öröm, ha egy régi klasszikust újra megnézhetünk mozivásznon.
aliens-James-Cameron
James Cameron nem egyszerűen folytatta Ridley Scott zsigerekig ható űrhorrorját, hanem teljesen újraértelmezte azt: észvesztő tempót diktáló, nagyszabású akciómozit készített, amelyben Ripley-nek (Sigourney Weaver) és egyre fogyatkozó létszámú csapatának egy egész fészekaljnyi idegen lénnyel - köztük a félelmetes anyakirálynővel - kell megküzdenie a túlélésért. A Legjobb speciális effektek kategóriájában két Oscar-díjjal is jutalmazott filmet a mai napig kultikus népszerűség övezi, feszült ritmusú, látványos akciójelenetekkel teli sztorija közel harminc év elteltével is szinte odaszegezi a mozinézőt a székéhez. A történet szerint 57 évvel később egy mentőhajó rátalál az űrben sodródó, hibernált Ripley-re, aki hazaérkezvén döbbenten szembesül a ténnyel, hogy időközben embereket telepítettek a bolygóra, ahol anno megtámadta őket az idegen szörnyeteg. Miután váratlanul megszakad minden kapcsolat a kolóniával, Ripley-t egy csoport állig felfegyverzett kommandós kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, azonban landolás után nem sokkal elszabadul a pokol...

A mostani vetítéssorozat különlegessége, hogy először látható mozivásznon James Cameron rendezői változata, amit 1986-ban a Fox stúdió a hossza miatt nem engedett a mozikba. A Ripley alakításáért Oscar-jelölést kapott Sigourney Weaver azonban a rendező mellé állt, és kilátásba helyezte, hogy nem fog több Alien-filmet vállalni, ha nem mutatják be Cameron verzióját. Végül hosszas tárgyalások után a mozikban a vágott verziót játszották, de később lemezen a rendezői változat jelent meg először. Maga James Cameron sokkal inkább ezt a közel húsz perccel hosszabb és így számos plusz jelenettel gazdagodott, 154 perces verziót tartja a saját filmjének.aliens-Power-loader-1

A hazai moziközönség január 15-től kezdve limitált vetítéssorozatban láthatja a filmet, eredeti nyelven, magyar felirattal, digitálisan felújított képpel és hanggal. A bemutatót követő hetekben Budapesten minden nap játsszák a Corvin mozi nagytermében, vidéken pedig a megyeszékhelyek többségén, többek közt Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Szolnokon, Szombathelyen, Egerben, Miskolcon és Nyíregyházán is vetítik, az alternatív mozis tartalmak és kultfilmek – köztük a klasszikus Alien, a Halloween és a Beatles: Egy nehéz nap éjszakája - bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.
 
A film oldalát a Facebookon is megtalálod!
Megosztás facebookon