asdf

Harry Potter „mentora” újra elmerülhet J. K. Rowling világába

Azt már régóta tudjuk,hogy a Warner Brothers nehezen viseli a pápaszemes varázslótanonccal történő szakítását, ugyanis „felejtés” gyanánt vászonra viszi az egyik roxforti tankönyvet, a Legendás állatok és megfigyelésüket. A projekt körül egy ideje mélységes csend honolt, ám most végre kiderült, hogy ki rendezheti az újabb rész(eke)t. Nem fogtok elájulni a meglepetéstől.

Hiába volt a kalapban többek között Alfonso Cuarón neve - a rajongók egyöntetűen állítják, hogy a rendezésében készült Harry Potter és az azkabani fogoly volt a legjobb Potter-film - a Warner Brothers végül a kedvenc bérencét, David Yates-t szerződtette le a projekt élére, aki A Főnix Rendjétől kezdve végig kísérte Harry-t egészen a Voldemort-tal történő nagy pálcacsatáig. Valahol érthető a stúdió döntése: nem akarnak túlságosan kockáztatni egy olyan rendezővel, aki tapasztalatlanabbul mozog a varázslóvilágban, hiszen most egy teljesen új franchise-t kell felépíteniük. David Yates az évek során meglehetősen nagy rutinra tett már szert, bár a könyvsorozat rajongójaként hozzá kell tennem, hogy a munkásságával elég sok kellemetlen percet is okozott nekem. Sosem fogom megbocsájtani neki azt, amit a kedvenc Harry Potter-könyvemmel, Félvér Herceggel művelt.

harry_potter_elozmeny_david_yates

Most újra tisztalappal indulhat, meglátjuk, hogy mit tud kihozni egy olyan történetből, aminek igazából nincs is sztorija. Ebben maga az írónő fog segítő jobbot nyújtani David Yates-nek, ugyanis a hírek szerint a varázslóvilág kifundálója körmöli a film alapjául szolgáló scriptet. Kíváncsi leszek, hogy mit fog kihozni a vékonyka kis könyvből. Ha engem kérdeztek, akkor sokkal nagyobb lehetőséget látnék egy közvetlen Harry Potter-előzményfilmben. Mondjuk Voldemort első rémuralmáról, amelyben szerepelhetne James és Lily Potter, Remus, Lupin, Dumbledore és többi régi nagy kedvenc.

A rendező személyén kívül még annyi biztos, hogy 2016. november 18-án élvezhetjük az újabb varázslatos kalandot.

Megosztás facebookon