asdf

Matthew Perry kérte és megkapta a tökéletes befejezést

2004. május 6-án került adásba a Jóbarátok utolsó epizódja, „Az utolsó” címmel.

20 évvel ezelőtt Matthew Perry volt az, aki utoljára megnevettetett mindenkit a Jóbarátok fináléjában. Lehetne ennél tökéletesebb a sorozat utolsó sora Chandler Bing számára?

jóbarátok-friends-újra-együtt
A Jóbarátok szereplői a Jóarátok: Újra együtt különkiadásában 2021-ben

A néhai Matthew Perry szeretett karaktere, Chandler volt az, aki kimondta az utolsó mondatot a Jóbarátok utolsó részében, amikor így együtt utoljára hagyják el a lakást, hiszen Monica (Courteney Cox) és Chandler újszülött ikreikkel a külvárosba költözik. Miután leteszik a kulcsaikat a pultra, Ross (David Schwimmer), Phoebe (Lisa Kudrow), Rachel (Jennifer Aniston) és Joey (Matt LeBlanc), majd az elérzékenyült Rachel megkérdezi, hogy Monicának és Chandlernek azonnal el kell-e mennie. Monica azt mondja, hogy van még egy kis idejük és Rachel azt javasolja, hogy igyanak meg egy kávét. Ekkor Chandler tökéletes időzítéssel elmondja utolsó mondatát: „Hol?” A nézők hangosan felnevetnek, hiszen tudják, hogy a barátok az évek során végtelen órákat töltöttek a helyi kávézóban, a Central Perkben.

Kevesen tudják, de Perry kérte, hogy ővé lehessen az utolsó mondat. Amit egyébként a 2022-ben megjelent Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában kifejtett.

'Azért vannak a jóbarátok' fejezetben taglalja, hogy „Az utolsó epizód előtt félrehívtam Marta Kauffmant. Ez rajtam kívül senki mást nem fog érdekelni - mondtam neki. Lehet az enyém az utolsó mondat?”

jóbarátok-friends-utolsórész-chandler

Perry elégedett volt a végeredménnyel.
„Imádom Schwimmer arcát, amikor kimondom ezt a mondatot: a szeretet és a vidámság tökéletes elegye sugárzik róla; az, amit a Jóbarátok adott a világnak. És ezzel vége volt.”

jóbarátok-friends-utolsórész-ross

Perry könyvében felidézte, hogy 10 évad után a szereplők már készen álltak arra, hogy a szitkomot befejezzék.

„Az igazság az, hogy akkorra már mindannyian elengedtük a Jóbarátok-at. Először Jennifer Aniston döntött úgy, hogy már nem akar szerepelni a sorozatban, és mivel mindenben közösen döntöttünk, az egész csapat egyszerre áll fel. Jennifer filmezni akart, én meg már javában filmeztem, és akkor készült el a Már megint bérgyilkos a szomszédom, ami tuti sikernek ígérkezett (ide most képzeljetek egy szamárfejet). Mindenesetre, még ha ez is volt a világ legjobb munkája, Monica, Chandler, Joey, Ross, Rachel és Phoebe története 2004-re nagyjából teljesen kifulladt” emlékszik vissza a színész.

jóbarátok-friends-utolsórész

Megosztás facebookon