asdf

A folyton visszatérő Terminátor: Arnold Schwarzenegger

Ma ünnepli 68. születésnapját Arnold Schwarzenegger, a Golden Globe-díjas osztrák születésű amerikai színész, aki testépítőként kezdte, üzletemberként és politikusként is megállja a helyét. a nevét a világon mindenhol ismerik. Összeszedtük a veterán akciósztár 7 legjobb szerepét.

Douglas Quaid / Hauser (Total Recall - Az emlékmás)

2. Az emlékmásAz emlékmás című sci-fi Philip K. Dick (Sorsügynökség, A felejtés bére) egyik novellája alapján készült, amiből 1990-ben Paul Verhoeven (Robotzsaru, Elemi ösztön) készített filmet. A Hollandiából származó direktor Arnold Schwarzenegger-t tette meg főszereplővé, hogy eljátssza Doug Quaid-et, aki egy különleges eljárásnak vetette alá magát, ahol összekuszálják az emlékeit, így megakadályozva azt, hogy bizonyos dolgokra ne emlékezzen. Később Quaid-nek minden az eszébe jut, és úgy dönt, hogy megkeresi azt az embert, aki romba döntötte az életét, így az útja egészen a Marsig vezeti. Ott viszont rá kell jönnie arra, hogy senkiben sem bízhat, mert szinte mindenki az életére tör. Menekülnie kéne, de a bosszú visszatartja és felveszi a harcot a kegyetlen gonosztevővel. Izgalmas sztori, látványos és jobbnál jobb akció jeleneteket láthatunk. Kétségkívül az egyik legokosabb, legötletesebb filmje 68 éves színésznek, aki nélkül nem is lenne ugyanaz. 2012-ben Az emlékmás is a reboot gyár kezei alá került. A Colin Farell főszereplésével készült filmet az Underworld rendezője, Len Wiseman vitte újra vászonra, de óriási bukást könyvelhet el, ugyanis a 125 millió dolláros büdzséből készült remake 60 milliót kapart össze.

Trench (The Expendables - A feláldozhatók)

7. Feláldozhatók

Valószínűleg az akciófilm rajongók számára a 2010-es év legnagyobb történelmi pillanata az volt, amikor A feláldozhatók első részének az egyik jelenetében a három legenda, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone és Bruce Willis karrierjük során először forgattak együtt. Arnold Schwarzenegger karaktere nem igazán bontakozik ki. Csupán annyit tudunk róla, hogy Stallone figurájának a ”legrosszabb barátja”, akivel anno egy csapatban voltak. Mára pedig leginkább egyedül szeret dolgozni. Emellett pedig folyamatosan mókás beszólásokat intéz a feláldozhatók tagjai felé.

Howard Langston (Hull a pelyhes)

6. Hull a pelyhes

Az egykori testépítő nem csak az akciózáshoz ért,ezt pedig az 1996-os Brian Levant (Tor-túra, A Flintstone család) által rendezett vígjátékban is megmutatta, ahol egy elfoglalt üzletember bőrébe bújt, akinek alig marad ideje feleségére és kisfiára. Mindjárt itt a karácsony és főhősünk elfelejtette megvenni a Turbo Man akciófigurát, amire gyermeke annyira vágyakozik. Langston elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, de megszerzi azt a játékot, csupán azzal nem számolt, hogy ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk az üzletekben. A nagy ajándék vadászat közben ráadásul ádáz harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni a játékkal. Arnold Schwarzenegger karaktere egyszerre vicces és szimpatikus, ezáltal gyorsan megkedvelhető az apuka szerepében, aki nem szeretne csalódást okozni a fiának. Végig szorítunk neki, hogy sikerüljön valahol találnia egy Turbo Mant. 

Conan (Conan, a barbár)

5. conan

Az 1982-es Conan, a barbár volt Hollywoodban az első jelentősebb munkája, amivel igazán megismertette magát a közönséggel, amit a korábban Oscar-díjra jelölt John Milius (Vörös hajnal, Nagy szerda) dirigálásával készült. A filmben ő játssza Conant, akinek a szüleit egy vérszomjas horda megöli, így árván marad és rabszolga lesz. Évek múltán a mészárlás egyetlen túlélője felcseperedik, és igazi izomkolosszussá válik. Miután kiszabadul a rabszolgasorsból már csak egyetlen cél lebeg előtte, hogy bosszút állhasson szülei gyilkosán, a gonosz Doomon. A pusztító magányos harcos eljátszására tökéletes választásnak bizonyult Schwarzenegger, aki hitelesen tudta hozni bosszúéhes karakterét. A filmből igazi klasszikus lett, Arnie pedig elindult az akciósztárok útján.

"Dutch" Schaeffer (Ragadozó)

4. ragadozó

Kalifornia államának 38. kormányzója 1987-ben John McTiernan (A 13. harcos, Drágán add az életed!) sci-fi akciófilmjében  "Dutch" Schaeffer őrnagyot keltette életre, akit csapatával kivezényeltek egy dél-amerikai dzsungelbe azzal a küldetéssel, hogy keressék meg és mentsék ki a bajba jutott társaikat. A katonák minden helyzetre készen álltak, ám nagy megdöbbenésükre a legnagyobb veszélyt egy titokzatos, arctalan lény jelenti, akiről csak akkor vesznek tudomást, amikor már majdnem késő. A másik bolygóról érkező teremtmény szépen lassan sorban végez a katonákkal, ezért a harc edzett férfiak új küldetése innentől fogva az, hogy becserkésszék a vérszomjas fenevadot, és megöljék. A Ragadozók egy nagyon jó kis akciófilm az 1947-ben született színésszel a főszerepben. Látványos és szórakoztató, ami nagyrészt neki köszönhető. A film utolsó szakasza, amikor Arnold megküzd az idegennel egyenesen zseniális.

Julius Benedict (Ikrek)

3. ikrek

Danny DeVito (Csak lazán, Kutyaütők) mellett Schwarzenegger-t szerződtették le az 1988-ban bemutatott Ikrek című komédiához, amelyet az Oscar-díjra jelölt Ivan Reitman (Szellemirtók, Ovizsaru) rendezett. A 188 cm magas még manapság is kőkeményen edző sztár ebben a filmben Juliust formálta meg, aki Vincent testvére, méghozzá ikertestvérek, de egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Születésüket egy kutatási programnak köszönhetik. Julius a tökéletes atléta megtestesítője, míg Vincent az apró okostojás. Előbbi árvaházba kerül, a másik egy déltengeri szigetre. Vincent piszkos üzelmekbe keveredik és veszélyben az élete. Szerencsére Juliusnak akkora már tudomására jut, hogy van egy ikertestvére, s azonnal elindul, hogy felkutassa Vincentet. Arnold itt is megmutatja, hogy ő is képes nevetettni, nem csak lövöldözni. Egy szerethető ”óriást” alakít benne, aki nem túl okos, de a szíve a helyén van, és testvéréért bármit megtenne. Aranyos és szórakoztató film a 80-as évekből, zseniális szereplőkel és nagyon jó humorral.

Terminátor (Terminátor 2. – Az ítélet napja)

1. Terminátor

Az Oscar-díjas James Cameron (Avatar, Titanic) második Terminátor mozijának sem lehetett más a főszereplője, mint Arnold Schwarzenegger, aki örömmel tért vissza a mára már kultikusnak számító szerepéhez. Annyiban volt csupán más a helyzet, hogy most a jó oldalon bukkant fel T-800-asként. A történet szerint 1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Akik túlélték, azok sem örülhetnek igazán mivel újabb borzalom vár rájuk, ami a gépek elleni háború lesz. A Skynet egy sokkal jobb Terminátort hoz létre annak érdekében, hogy elpusztítsa John Connort, az ellenállás vezetőjét. A gépet visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában ölje meg. Azonban a túlélők is visszaküldenek egy Terminátort az időben azért, hogy megvédjék az emberiség leendő vezérét. A fiatal John Connor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.

Schwarzenegger egyszerűen briliáns volt a 4 Oscar-díjat nyerő mesterműben, ahol fapofával hozta a kőkemény pusztító gépet, és a kis John védelmezőjét, akire egyfajta apapótlékként tekintett a srác. Rengeteg embernek adott ezzel a filmjével egy életreszóló élményt. A Terminátoros mosolyról nem is beszélve. A rajongók legnagyobb örömére 12 év után visszatért leghíresebb karakteréhez Arnold Schwarzenegger a Terminator: Genisys-ben, amiben Sarah Connor (Emilia Clarketestőreként jelenik a T-800-as és Kyle Reese-el (Jai Courtney) az oldalukon az a dolguk, hogy helyre állítsák a jövőt, amit John Connor (Jason Clarke) akadályoz meg.

Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk az örök visszatérőnek!

Megosztás facebookon