asdf

5 nyomós ok, amiért a Széttörve a vártnál sokkal nagyobb siker

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Beválni látszik a jóslat, hogy M. Night Shyamalan visszanyerheti kultrendezői státuszát. Széttörve című új thrillere tetszik a kritikusoknak, a RottenTomatoes portálon 75 százalékon áll jelenleg.

Húszmillió dolláros első hétvégi bevételt jósoltak a Széttörve című pszichothriellernek, ehhez képest a duplája, negyvenmillió ömlött az észak-amerikai mozipénztárakba. (A magyar hétvégi eredmény csaknem 60 millió forint 41 ezer nézővel.)

Íme 5 ok, amiért a Széttörve ekkora siker:

1. A főszereplő James McAvoy húzónév és zseni

A skót színész évek óta szupersztár az X-Men sorozatnak a Wantednek köszönhetően, de az ínyencek nem feledik, hogy egy sor szerzői filmben is látványosan bizonyította tehetségét (Vágy és vezeklés, Az utolsó skót király, Shameless – tévésorozat).

james-mcavoy-split-premiere

2. A rendezőről még mindig nem mondtak le

Előfordul, hogy M. Night Shyamalan melléfog, de a Hatodik érzékA sebezhetetlen, a Jelek és A falu után a közönség még mindig bízik abban, hogy lapul pár izgalmas dolog a tarsolyában. És tényleg.

M-Night-Shyamalan-Split

3. Tökéletes időzítés

A filmet Donald Trump beiktatásának napján mutatták be, amikor az utcán tiltakozók és az eseményeket tévén követők estére már másfajta horrorra vágytak.

4. A markintegesek kitettek magukért

Hetekig még a csapból is a Széttörve folyt, így mindenki tudomást szerzett róla, aki hajlandó fizetni a mozijegyért.

james-mcavoy-split-news

5. A Blumhouse üzleti modell

A filmet a Blumhouse Productions gyártotta, amely izgalmas mozikat készít nagyon kevés pénzből. A horrorjaikkal nagyot kaszáltak (Sinister, Insidous, A bűn éjszakája), és jól bevált ötlet, hogy nagy neveket (Shyamalan, McAvoy) párosítanak össze, aztán egy-két külső meg belső díszletben forgatják le a filmet. A Széttörve mindössze 10 millió dollárba került, és most már biztos, hogy kilenc számjegyű nyereséget hoz.

Megosztás facebookon