asdf

Tom Cruise miatt IMAX mozi lett a Bécsi Operaházból

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Igazán látványosra sikeredett a Mission: Impossible - Titkos nemzet című szuperprodukció világpremierje. Mivel a film egyik legizgalmasabb jelenetében Tom Cruise és a női főszereplő, Rebecca Ferguson leugranak a Bécsi Operaház tetejéről, a híres épületben mutatták be először a produkciót, méghozzá IMAX formátumban.

Az operaház belsejének átalakítása hatalmas munkát igényelt: a 18-szor 13 méteres vászon miatt külön fémkeretet kellett felállítani a színpad előtt, s mivel a képet két hatmázsás vetítő szolgáltatja, két páholyt le kellett zárni a berendezések számára. A tökéletes hangzás megteremtése sem volt kis feladat, mivel az operaház termét nem az IMAX dübörgésére gondolva tervezték meg annak idején: a hangsugárzó berendezések működését a különleges belső tér viszonyainak megfelelően kellett finomhangolni. Az operaház átalakítása erre az egyetlen alkalomra három napot vett igénybe. Az IMAX nem először hajt végre ilyen bravúrt, legutóbb a Hongkongi Kulturális Központot építették át egy kicsit, hogy tökéletes formátumban legyen élvezhető aTransformers: A kihalás kora.

Az átalakításról készült összefoglaló 

A tegnapi premierről készített összefoglaló pedig itt tudod megnézni!

Mission: Impossible - Titkos nemzet további főszereplői Jeremy Renner és Simon Pegg, továbbá visszatér az első rész veteránja, Ving Rhames a számítógépzseni Luther Stickell szerepében.

Mission Impossible: Titkos nemzet/Rouge Nation - Hazai bemutató: 2015. augusztus 6.

Mission Impossible: Titkos nemzet világpremier - A képre kattintva tudod megnyitni a galériát.

Megosztás facebookon