asdf

Származása miatt támadják a Mária Magdolna főszereplőjét!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Gyakori téma Hollywoodban, hogy fehér színészek játszanak ázsiai vagy egzotikus származású karaktereket. Legutóbb a Páncélba zárt szellem keltett vitát, amiért Scarlett Johansson alakította az eredetileg japán főhőst.
Most Garth Davis filmje, a Mária Magdolna került terítékre, mert az ír, német és francia-kanadai származású Rooney Mara játssza a címszerepet, vagyis nem kimondottan közel-keleti típus, mint a bibliai karakter. A szereposztás többi részébe viszont már senki nem köt bele, mert a Jézust alakító Joaquin Phoenix anyai részről magyar és orosz zsidó származású, Júdás megformálója, Tahar Rahim algériai arab, és a színészgárda többi tagja is vagy izraeli, vagy arab színész.
Mary Magdalene_Rooney Mara01
mary-magdalene-joaquin-phoenix
Szegény Rooney Mara már két éve is a kritikák kereszttüzébe került, mert amerikai őslakost alakított a Pán című filmben. Akkor ezt mondta: „Hihetetlenül utálom, hogy ilyen vitába keveredtem. Nem értem, hogy az ilyesmi miért frusztrál és izgat fel ennyire embereket. Többet nem szetenék ilyen helyzetbe kerülni...”
Mária Magdolna/Mary Magdalene – Hazai bemutató: 2018. március 29.
Megosztás facebookon