asdf

Steven Spielberg új filmje máris díjat zsebelt be!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
Nálunk jövő februárban kerül a mozikba Steven Spielberg új filmje, A Pentagon titkai című film, amelyet a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazták.
A National Board of Review bizottságának kedd esti bejelentése szerint 2017 legjobb filmje a Steven Spielberg rendezésében készült A Pentagon titkai. Az 1909-ben alapított, az Egyesült Államok legnívósabb kritikusaiból álló szervezet a film két főszereplőjét is díjazta: Tom Hanks a legjobb színésznek, Meryl Streep pedig a legjobb színésznőnek járó trófeával távozhat a 2018. január 9-én New York-ban megrendezésre kerülő gáláról. A kritikusokból, akadémikusokból, filmes szakemberekből álló testület minden évben több mint 250 alkotás közül választja ki a legkiemelkedőbbeket.
A Pentagon titkai (2)
„A Pentagon titkai egy gyönyörűen felépített alkotás, amit tökéletesen rezonál a világban zajló eseményekre.” – nyilatkozta a filmről Annie Schulhof, a National Board of Review elnöke. Az Oscar-díj előfutárának is nevezett National Board of Review tízes toplistájára az elmúlt 17 évben csak két olyan film került fel, ami végül nem jutott el az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia jelöléséig.
A Pentagon titkai (1)
A megtörtént esetet feldolgozó A Pentagon titkai az 1971-es The New York Times-ban megjelent tényfeltáró cikk körül zajló eseményeket mutatja be, mikor egy szigorúan titkos jelentésből kiderült, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Az ügyben érintetté vált a Wahington Post is, melynek élén a sajtószabadságért küzdő női laptulajdonos, Katherine Graham állt.
A Pentagon titkai/The Post - Hazai bemutató: 2018. február 22.
Megosztás facebookon