asdf

Samuel L. Jackson csúnyán nekiment az új sikerfilmnek

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
A hazai filmszakmából is ismerjük a jelenséget, amikor jeles művészek azon dohognak, miért játszanak külföldi színészek magyar produkciókban, amikor itthon is hemzsegnek a nagy tehetségek.

Hasonló érzés fogta el Samuel L. Jackson-t, aki azt fájlalja, hogy a hatalmas sikerű Tűnj el! című thrillernek színesbőrű főszereplője nem afroamerikai, hanem brit. A londoni születésű Daniel Kaluuya-ról van szó, aki kezd szép hollywoodi karriert befutni, legutóbb például a Sicario – A bérgyilkos című filmben is láthattuk.

Samuel-L-Jackson-on-Get-Out

„Azért vannak tele a filmjeink britekkel, mert sokkal olcsóbbak, mint mi” – állapította meg sommásan Jackson. A Ponyvaregény sztárja azt is kifogásolta, hogy egy brit színész eleve nem is értheti azokat az etnikai problémákat, amelyekkel a Tűnj el! foglalkozik. „Vannak univerzális dolgok, és akadnak, amik nem azok. Kíváncsi vagyok, milyen lenne ez a film, ha egy amerikai tesó lenne a főszereplő, aki tényleg fel tudja fogni, miről van szó.”

Jordan Peele, a Tűnj el! forgatókönyvírója és rendezője azzal védte meg választását, hogy Kaluuya nem azért kapta a szerepet, mert olcsóbban lehetett vele megúszni, hanem mert ő volt a tökéletes színész a feladatra. A Tűnj el! főhőse az afroamerikai Chris, aki fehér barátnőjével elmegy bemutatkozni a lány szüleinek, ám a vidéki rezidencián egyre furcsább dolgokat tapasztal: senki nem az, aminek látszik, és hamarosan elszabadul a pokol.

Tűnj el!/Get Out – Hazai baemutató: 2017. április 20.

Megosztás facebookon