asdf

Ryan Gosling Holdra szállós mozija nyitja a Velencei Filmfesztivált

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Augusztus 29-én Az első ember című produkció lesz a 75. Velencei Filmfesztivál nyitófilmje, adta hírül a Variety. A film az első holdraszállás történetét tárja a nézők elő, Neil Armstrong szerepében Ryan Goslinggal.
A rendező az a Damien Chazelle, akinek előző filmje, a Kaliforniai álom szintén Velencében debütált két évvel ezelőtt, aztán hat Oscar®-t nyert, köztük a legjobb rendezőnek járó aranyszobrocskát. A főszereplő akkor is Ryan Gosling volt.
ryan-gosling-astronaut
„Az első ember nem annyira életrajzi film, mint inkább egy lehetetlen küldetés krónikája. Ez az űrbéli küldetés olyan képtelen, őrült vállalkozás volt, aminek a jelentőségét ma már jóformán fel sem tudjuk fogni. Más szóval, nagyjából természetes dolognak vesszük, hogy valaki egyszer csak fogta magát, és leszállt a Holdra. Legalábbis az én nemzedékem számára ez olyan tök kézenfekvő dolog, hogy Neil Armstrong sétált a Holdon, menet közben kitűzte az amerikai zászlót, erre aztán nagyon büszkék vagyunk, és csókolom. Szerintem érdemes egy kicsit visszatekerni az órát egészen odáig, amikor ez még nem történt meg, és komolyan belegondolni, hogy ennél eszementebb vállalkozás még nem fordult elő az emberiség történetében.” – mondta Chazelle a Varietynek, amikor elkezdték a forgatást. 
Az első ember/First Man – Hazai bemutató: 2018. október 18.
Megosztás facebookon