asdf

Megbocsátott az Apple-alapító a Steve Jobs-filmnek

  • Szerző: Simon
Nagyon tetszik a Steve Jobsról szóló új film Steve Wozniaknak, ezért nem haragszik, hogy sok minden a fantázia szüleménye benne. "Minden velem kapcsolatos jelenet merő kitaláció - mondta az Apple egyik alapítója a Bloomberg TV-nek. - Egyébként nagyon jól szórakoztam, elvégre ez egy mozi, méghozzá nem is rossz."

A számítógépguru számos alkalommal találkozott Aaron Sorkin forgatókönyvíróval, hogy bizalmas információkkal segítsen felépíteni a figuráját, akit Seth Rogen játszik a filmben. Wozniak azonban tapintatosan azt nem kérte, hogy elolvashassa a forgatókönyvet. "Illetlenség lett volna, elvégre művészi szabadság is van a világon. Ezért úgy fogalmaznék, hogy ez a film sajátos portré Steve Jobsról, nem pedig tűéles fotó, amely pontosan a valóságot adja vissza." - tett tanúbizonyságot megértő természetéről a milliárdos.fassbender_steve_jobsA helyzet iróniája, hogy hasonló problémája volt Mark Zuckerbergnek a Facebook létrejöttéről szóló Közösségi háló című filmmel kapcsolatban. Annak is Sorkin írta a forgatókönyvét, és Zuckerberg szerint alaposan elrugaszkodott a valóságtól a drámai hatás kedvéért. Persze a Facebook-alapító sem csinált nagy ügyet a dologból, Sorkin pedig Oscart kapott munkájáért.

Steve Jobst Michael Fassbender alakítja a filmben, munkatársnőjét pedig Kate Winslet. A kritikusok szerint mindketten Oscar-esélyes teljesítményt nyújtanak.

Steve Jobs - Hazai bemutató: 2016. január 14.

Megosztás facebookon