asdf

Majdnem go-go girl lett a Múmia sztárja

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Először fordul elő a mozitörténetben, hogy nő játssza az egyiptomi sírkamrában szunnyadó, majd felébredő múmiát, de az ősi rémet alakító Sofia Boutella élete is megérne egy külön filmet.
A színésznő Algériában született, de Franciaországban nőtt fel, és táncosnő lett. Csaknem egy évtizeden át professzionális táncos volt, Madonnával is dolgozott, aki az évek során a mentora lett, ő biztatta arra is, hogy próbálkozzon meg a színészettel. A kezdeti lépések nem jártak sikerrel, ezért Sofia már azon gondolkozott, hogy go-go girl lesz, de aztán visszariadt az ötlettől, mert attól tartott, hogy lelkileg túlságosan megviselné a munka.
sofia-boutella-kingsman-startrek-mummy
Végül kapott filmszerepet a Kingsman: A titkos szolgálat-ban, s ezzel beindult a karrierje. A Star Trek: Mindenen túl földönkívülijeként már igazi sztárszerepben tündökölt. A múmia címszerepét viszont nem akarta elfogadni, mert attól tartott, ezzel vége lenne a karrierjének. „Attól féltem, rám ragad a karakter, és mindenki úgy fog rám emlékezni, hogy ez az a csaj, aki sokáig egy szarkofágban lakott, aztán kiköltözött belőle, és el akarta pusztítani a világot. És ki látott már olyan színésznőt, aki eljátszott egy rémet, és utána elhalmozták további szerepekkel? Nekem egy sem jutott eszembe.” – mesélte a színésznő legújabb interjújában.
the-mummy-2017-tom-cruise-and-sofia-boutella
A színésznő aztán persze meggondolta magát, hiszen mégiscsak Tom Cruise-t kergetheti egy szuperfilmben, amit elég kevesen mondhatnak el magukról.

A múmia/The Mummy – Hazai bemutató: 2017. június 8.
Megosztás facebookon