asdf

Liam Neeson egy bölcs szörnyet kelt életre

  • Szerző: Simon
  • Forrás: Freeman Film
A csodás baritonú Liam Neeson ezúttal nem ex-ügynökként lép a színre, hogy kinyírja az albán maffia embereit, hanem egy félelmetes, de annál barátságosabb szörnyként próbál segíteni egy magányos fiún a Szólít a szörny című fantasyban.

A Golden Globe-, és Oscar-díj jelölt színészt már többször láthattuk olyan szerepekben, mikor egy ifjú, útját kereső titánt vett a szárnyai alá. Így volt ez a Star Wars I. - Baljós árnyak-ban, a Martin Scorsese rendezte New York bandái-ban vagy Christopher Nolan szuperhős filmjében, a Batman: Kezdődik!-ben.

Nem is csoda, hogy J. A. Bayona rendező az első pillanattól kezdve tudta, a 64 éves ír színész fogja életre kelteni azt a történetbeli öreg tiszafát, aki egyszerre tölti be a gondoskodó és bölcs pót-nagyapa szerepét, és repít el egy olyan fantáziabirodalomba, ahol a főszereplő fiú, Conor végre magára talál. Liam Neeson a legmegnyugtatóbb jelenség. Lewis (a filmben ő játssza Conort), aki egyébként nagy Star Wars rajongó, imádta a gondolatot, hogy ő lehet a bölcs jedi padawanja. Együtt tökéletes párost alkottak.” – mesélte a rendező egy interjúja során.

A Monster Calls01A fa formájú szörnyet egy különleges, számítógépes motion-capture technikával keltették életre, melynek során Liam Neeson testén és arcán elhelyezett érzékelők segítségével a színész teljes előadását, arckifejezését digitálisan rögzítették. „Most először próbáltam ki ezt a technikát, és amikor megláttam, hogy fog kinézni a szörny, a lélegzetem is elállt. Fantasztikus a film látványvilága és ahogy az érzelmek sokrétűségét ábrázolja. Szerintem a közönséget is elkápráztatja majd.” – nyilatkozta az Elrabolva-filmek sztárja.

A gyönyörű képi világú filmben megjelenő szörny három tanulságos történetet mesél el a megszeppent fiúnak, aki az elbeszéléseken keresztül tanul meg szembenézni a félelmeivel, és merít bátorságot ahhoz, hogy végül felfedje a saját igazságát. A film további szerepeiben a Zsivány Egyes sztárja, Felicity Jones, Sigourney Weaver, és Tobby Kebbell látható. Liam Neeson csodás baritonját a magyar nézők csütörtöktől élvezhetik a mozikban - a megindító és érzelmekkel teli SZÓLÍT A SZÖRNY eredeti hangon, magyar felirattal lesz látható.

Szólít a szörny/A Monster Calls - Hazai bemutató: 2017. március 2.

Megosztás facebookon