asdf

Leonardo DiCaprio ezért nem akart sem Jedi, sem Pókember lenni

Nem sokon múlt, hogy A visszatérő sztárja is George Lucas-örökség részévé váljon. Maga az űropera atyja ajánlotta fel az ifjú Anakin Skywalker szerepét, de akkoriban a termékeny karrierje elején álló filmcsillag udvariasan visszautasította a szerepajánlott. Hasonlóan járt el Pókember és Robin esetében is.

Majdnem egyensúlyt hozott az Erőben!

Nem fogom a kelleténél jobban élteti Leonardo DiCaprio színészi képességeit. Egyrészt ő maga is tisztában van vele, hogy mennyire jó, népszerű, másrészt pedig az eddig nyújtott teljesítménye önmagáért beszél. Beszéljünk a lényegről: a színész szakmai alázatáról és emberi oldaláról. Tipikus tankönyvi példa, hogyan kell tudatosan, jól megválasztott szerepekkel állandó csillagként ragyogni Hollywood giccses fényárban úszó egén. Jól tudjuk, hogy milyen sorsra jutott például az a Hayden Christensen, aki részben Leonardo DiCaprio-nak köszönheti a világhírnevet, és tiszavirág életű létezését Hollywoodban.leonardo_di_caprio_jedi_lovagAz Eredet sztárja egy vele készített, erősen nosztalgikus interjúban elmesélte, hogy valóban találkozott George Lucas-szal a szereppel kapcsolatban, ám elmondása szerint akkoriban nem állt készen erre a megmérettetésre. Utóbbit inkább csak az udvariasság mondathatja vele, hiszen egy olyan karakter, mint Anakin Skywalker nem jelenthet túlságosan nagy kihívást. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is lett volna túl hagyományőrző elvállalni a szerepet, ugyanis akkoriban Leonardo DiCaprio a Titanic elképesztő sikerével már elindult a sztárrá válás útján, míg a Star Wars-saga mindig is afféle tehetséggondozóként működött: a komolyabb szerepeket zömmel olyan színészek kapták meg, akik korábban a teljes névtelenség homályába burkolóztak. Harrison Ford ennek a tézisnek a legnagyobb bizonyítéka. Így esett meg, hogy végül Hayden Christensen kapta meg Anakin Skywalker szerepét, aki sosem nyerte el a rajongók szimpátiáját.

Kétszer is majdnem szuperhős

Bár Leonardo DiCaprio neve egybeforrt Hollywooddal, azért mégsem tartozik a tipikus sztár- skatulyába. Nem említhető például egy lapon Robert Downey Jr.-ral vagy Johnny Depp-pel, akik mind a könnyen jött pénzt választottak a komolyabb tartalmak helyett. Szó se róla: előbbit Vasemberként, utóbbit pedig Jack Sparrow-ként is kedveltem, ám mindkettőből bőven elég volt három film. Az meg egész egyszerűen vérlázító, hogy a rutin szerepeikért csillagászati összegeket követelnek a bankszámlájukra. Valahogy az ár-értékarány menetközben kisiklott. A producerek pedig értetlenül törölgetik gyöngyöző homlokukat a dollár monogramos selyem zsebkendőikkel, mondván: nem bírják kielégíteni sztárjaik pénzéhségét.leonerdo_dicaprio_spidermanLeonardo DiCaprio előtt is megadatott a lehetőség, hogy magára öltsön egy-egy ikonikus maszkot Robin és Pókember személyében. Mindkét alkalommal eljutott a személyes megbeszélésig, ám végül egyik projektre sem bólintott rá. Robint a Joel Schumacher-féle szörnyű produkcióban alakíthatta volna, ám végül arra hivatkozva, hogy „nem áll készen rá”, finoman elutasította azt. Biztos vagyok benne, hogy a script elolvasása után döntött úgy, hogy ehhez nem adja a nevét. Az idő végül őt igazolta. Hasonló forgatókönyv játszódott a Sam Raimi-féle Pókember alkotások esetében is. A sors pikantériája, hogy a címszerepet végül az egyik legjobb barátja, Tobey Maguire kapta meg, aki a képességét illetően többre nem is hivatott.

Azzal kapcsolatban is válaszolt, hogy láthatjuk-e valaha szuperhős-szerepben. Az elmondása szerint egyáltalán nem kizárt, csak egy jó forgatókönyv és karakter kell hozzá. Magam részéről elmondhatom: nem szívesen látnám őt ebben a zsánerben. Nektek mi a véleményetek? Melyik képregényhős bőrében látnátok szívesen a népszerű amerikai sztárt?

Megosztás facebookon