asdf

Ilyen lesz 40 év után a Halloween hősnője

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Az októbertől látható Halloween az utolsó lesz a sorozatban. Jamie Lee Curtis karakteréről mesélt egy interjúban.
Az 1978-as John Carpenter-féle klasszikus folytatása, tehát nem vesz tudomást az évek során készült, eltérő színvonalú epizódoktól.
halloween_1978
Ez az utolsó rész elvarrja a szálakat, természetesen oly módon, hogy az első rész hősnője, Laurie Strode ismét kénytelen szembeszállni a késes gyilkossal.
Ilyen lesz 40 év után a Halloween hősnője
„Nagy hiba lenne azt hinni, hogy az egykori bébicsősz olyan harcos amazon, mint Ellen Ripley az Alien-filmekből, vagy Buffy, a vámpírok réme. Már a történet elején is háttérbe szorított, kiábrándult gimnazista volt, aki szembetalálja magát rémálmával, az őrült gyilkossal. Ő nem egy kemény nő, hanem túlélő, akivel senki nem törődött az elmúlt negyven évben" – ennyi idő telt el az első rész és a mostani utolsó története között.
Halloween (2018) - movie
"Laurie negyven éven át mondogatta, hogy a gyilkos vissza fog jönni, de senki nem hallgatott rá. Az ebből fakadó frusztráció csap át most haragba, és ez ad erőt Laurie-nak a végső összecsapás során. Klasszikus, letisztult történetet kapunk, amely rémisztő, de egyben felemelő is." – magyarázta a karaktert alakító Jamie Lee Curtis a Variety-nek adott interjújában. 
Halloween – Hazai bemutató: 2018. október 25.
Megosztás facebookon