asdf

Hugh Grant egy éven keresztül rettegett Meryl Streep-től

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
Hugh Grant életében először zavarba jött egy gyönyörű, karizmatikus nőtől. Az Igazából szerelem sztárja bevallotta, legújabb vígjátéka, a Florence – A tökéletlen hang forgatása előtt egy éven keresztül rettegett, milyen lesz, mikor a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streeppel kell a kamerák elé lépnie.

A királynő Oscar-jelölt rendezőjének humorral és érzelmekkel teli legújabb alkotásában Streep a leghamisabb hangú operaénekesnőt, Florence Foster Jenkinst kelti életre, míg Grant az arisztokratikus fellépésű színész férj szerepében sziporkázik.

nws_jdn_florence_120416_09

„Meryl nem csak egy sztár. Ő a világ legjobb színésznője. Olyan mintha Leonardo da Vincit néznéd munka közben. Azt hiszem eddig tudat alatt kerültem a karizmatikus nőket, de 55 éves koromra talán felnőttem a feladathoz.” áradozott egy interjújában Grant.

nws_jdn_florence_120416_15

De nem csak Hugh Grant készült serényen a szerepére. Meryl Streep-nek sem volt könnyű feladata, hisz egy olyan énekesnőt játszik, aki bár telve van a zene iránti szeretettel és lelkesedéssel, olyan fülsiketítően nyivákol, hogy az egyből nevetésre ingerli az embert. Ám ahhoz, hogy a hamiskás hangokat tökéletesre fejlessze a színésznő, először meg kellett tanulnia a dalokat jól előadnia. „Azt hittem rosszul énekelni a világ legegyszerűbb dolga. De óriásit tévedtem” – mesélte a szerepéről a Mamma Mia sztárja.

nws_jdn_florence_120416_08

„Mikor végre jól ment a kornyikálás jött a következő kihívás. Hogyan ne vegyek tudomást a háttérben megbújó, harsányan vihorászó stábtagokról. Nem is tudom melyik volt a nehezebb.” – tette hozzá nevetve Ms. Streep, aki elmondása szerint rég érezte magát ennyire felszabadultan egy film forgatása alatt.

És hogy milyen az, mikor a világ legrosszabb hangú énekesnője dalra fakad, ráadásul Mery Streep tolmácsolásában? Minden film-, és zeneimádó számára kiderül a mozikban!

Megosztás facebookon