asdf

Hivatalos: Jön a Dűne 3. része

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Variety
A Legendary Pictures-nél fejlesztés alatt áll a harmadik Dűne-film – erősítette meg a Variety.

Dűne első és második részének hatalmas sikere után Denis Villeneuve rendező talán megtalálta a következő projektjét. A filmrendező tárgyalásokat folytat a Legendary-vel, és a tervek szerint elkészíti Annie Jacobsen Nuclear War: A Scenario című könyvének adaptációját. A Legendary megszerezte Jacobsen könyvének filmes jogait; Villeneuve jelenleg egyeztet a stúdióval a produceri, adaptációs és/vagy rendezői feladatok ellátásáról. A film a harmadik Dűne után készül majd el. Villeneuve már korábban is utalt rá, hogy elkezdődött a forgatókönyv munkálatai, és a rendező már régóta hangoztatta, hogy célja Frank Herbert sci-fi sorozatának második regényének adaptálásaBár eléggé valószínű, hogy Villeneuve megkapja a lehetőséget Frank Herbert a Dűne messiása feldolgozására, a Warner Bros. hivatalosan még nem adott zöld utat a filmnek. Villeneuve már az első rész 2021-es megjelenése előtt nyíltan beszélt arról, hogy összesen három Dűne-filmet szeretne készíteni, és már a harmadik rész bizonyos elemein is elkezdett dolgozni. 

dune2 jelenetfoto (20)

Azonban a Dűne - Második rész megjelenése óta Villeneuve óvatosabban fogalmazott, amikor egy lehetséges harmadik filmről beszélt. A második rész nyitóhétvégéjén megerősítette, hogy még mindig dolgozik a forgatókönyvön, amelyet "alig egy embriónak" nevezett, és később elismerte, hogy csak akkor készítené el a filmet, ha "jobb lesz, mint a második rész". Figyelembe véve, hogy milyen fogadtatást kapott a Dűne 2., ez egy hihetetlenül magas mérce, de Villeneuve eddigi eredményei már most jó előjelek a harmadik rész kilátásaihoz. Szinte borítékolható, hogy a Warner Bros. igent mondjon a harmadik részre, hiszen az első két film nagy siker volt a stúdió számára. Valószínűbb, hogy a film sorsa Villeneuve kezében van és azon múlik, hogy bízik-e az elkészült anyagban.

Villeneuve nukleáris háború-adaptációja a Dűne 3. után jönne, valószínűsíthető, hogy a Messiás-film nagyobb prioritást élvez a rendező és a Legendary számára. Ugyanakkor Villeneuve azt is jelezte, hogy szeretne még egy filmet készíteni, mielőtt nekivágna egy újabb Arrakis-i utazásnak, így jó esély van rá, hogy a Dűne: Harmadik rész legkorábban 2027-ben érkezik a mozikba. 

Eközben a Dűne - Második rész még mindig kaszál a mozikban, világszerte már 630 millió dollárt gyűjtött össze a pénztáraknál. A Timothée Chalamet, Zendaya és számos más hollywoodi A-listás színész főszereplésével készült folytatás jelenleg a 2024-es év legnagyobb bevételt hozó filmje. Villeneuve első, 2021-ben bemutatott Dűne-filmje világszerte 402 millió dolláros bevételt hozott.

Megosztás facebookon