asdf

Hírek az új Csillagkapu trilógiáról

  • Szerző: Medve Pál
Roland Emmerich a hollywoodi blockbusterek császára az elmúlt 5 év sorozatos bukásai után a régi filmjeihez nyúl a népszerűségének megtartása érdekében. Hallottunk már pletykákat a Függetlenség napja folytatásáról, de most a Stargate univerzuma került ismét terítékre. Az eredeti alkotó egy trilógiában rebootolná a 90-es évek egyik legmeghatározóbb sci-fi filmjét/sorozatát.

Az 1994-es Kurt Russel-féle Jack O’Neill ezredes bolygón túli kalandja óriási sikereket ért el húsz évvel ezelőtt. Emmerich és társproducere Dean Devlin – az eredeti alkotók – egy az eredeti alapokhoz hű koncepcióval készülnek, feltehetőleg az elkövetkezendő években. A készítők elmondása szerint a régi kevésbé blockbusternek nevezhető akció sci-fi lassabb tempójú eposzát dolgoznák fel dinamikusabb, fiatalabb környezetben. Vajon a ráérős űrfilozófikus kalandozások helyett, állandó féreglyukakon keresztüli utazásokat és űrcsatákat kapnánk?

20140217044354216372

Devlin már a 94-es filmet is folytatásokkal képzelte el, de a kultikus sorozat népszerűsége, és más irányban épülgető univerzuma nem engedte meg az azonnali második részt. Emmerich szerint a folytatásokhoz már túl sok idő telt el, ezért inkább rebootolnák a franchise-t. Érdekes logikán alapszik az alkotó páros jövőbeli munkássága, lehet végül a Függetlenség napja is egy új feldolgozás lesz, mondván már túl idős a széria a második epizódhoz. Ha az új ötletek nem sikeresek, akkor nyúlj vissza a régiekhez. Bármi történjen is, a Csillagkapu mindig is meghatározó volt a sci-fi rajongók körében, azonban soha nem sikerült felnőnie a Star Trekhez és a Csillagok háborújához, talán majd a modern fantasztikum zsánere segít rajta. 

Megosztás facebookon