asdf

Django elszabadult és ringbe szállna

  • Szerző: Medve Pál
Jamei Foxx a tavalyi Django és Az elnök végveszélyben után Mike Tyson bokszoló életrajzi filmjében vállal szerepet. Újabb drámai sportfilmnek nézünk elébe?

A dátum nélküli sporttörténeti dráma körül a stáb lassan kezd összeállni, most Jamie Foxx főszerepét jelentették be. Mike Tyson "színes" és kalandos életútját már Magyarországon is bemutatott dokumentumfilmek is feldolgozták, de most egy biográfiai játék filmet fogunk kapni, sejthetően jó pár barokkos túlzással az életútban. Foxx főszerepe mellet még azt is tudjuk, hogy a életrajzi mozi forgatókönyvírója a Maffiózók sorozatból és a Wall street farkasából ismert Terrence Winter lesz. Winter a Joradan Belfort-féle regényt dolgozta fel Martin Scorsese 5 Oscar-díjra jelölt mozijában. A hányattatott sorsú karrierista élettörténetekben már bizonyított a forgatókönyv írónk, most Mike Tyson szentimentális drámáját írhatja a vászonra.

 foxxtevagymegegytyson

A film egyenlőre még nem rendelkezik stúdióval, de Foxx menedzsere Rick Yorn lázasan házal a nagyobb hollywoodi műhelyek körül. Az újkor fekete western sztárja már bizonyított életrajzi drámában, pontosabban a vak Ray Charles zeneszerző zseni drámáját alakította, amiért 2005-ben legjobb férfi főszereplő Oscar-díjat kapott. Érdekes koncepció, reméljük az álomgyár rá fog bólintani! 

Megosztás facebookon