asdf

Daniel Day-Lewis szélhámosnak érezte magát Lincoln szerepére

Lewis-t a filmipar legválogatósabb színészének tartják, és sokszor kutatómunkát is végez szerepeivel kapcsolatban. Legutóbbi szerepével, a Lincoln-nal is voltak aggályai. Úgy gondolja Lincoln szerepét amerikainak kellett volna kapnia.

Daniel Day-Lewis Londonban született és nőtt fel. Emellett ír állampolgár is, mivel édesapja brit-ír költő. A világhírű színész hitelesen játssza el Lincoln karakterét, amely egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Habár jelölték érte Oscar -, Golden Globe- (meg is kapta a díjat a Legjobb színész kategóriában), és BAFTA-díjra, úgy gondolja, nem neki kellett volna Lincoln bőrébe bújnia. 

Daniel Day-lewis

Daniel Day-Lewis nem érezte magát teljesen biztosnak abban, hogy valóban neki kell eljátszania a Lincoln főszerepét. A brit színész úgy gondolta ugyanis, hogy az amerikai elnököt egy amerikai színésznek kellett volna adni.

lincoln_lincoln_phixr

A színész elárulta, hogy az ő brit hátterével egy szélhámosnak érezte magát, amiért igent mondott az Egyesült Államok elnökének szerepére – „Nagyon is tisztában voltam azzal, hogy mekkora felelősségről volt itt szó, nem akartam én lenni az az ember, aki meggyalázza Amerika legszeretettebb elnökének emlékét… Különös ötletnek tűnt számomra is, hogy vettek valakit, aki délkelet Londonban nőtt fel és belőle csinálják meg az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Én nem vagyok amerikai állampolgár, így nincs jogom betölteni az elnöki tisztet.

Day-Lewis csak a forgatás után vallotta be, hogy kétségei voltak a produkcióval kapcsolatban. Valószínűleg nem bánta meg, hogy elvállalta a szerepet. 12 Oscar jelölést kapott a film.

Megosztás facebookon