asdf

Buliszerviz

  • Szerző: Simon
Heti kedvencünk a 2002-ben bemutatott Buliszerviz Ryan Reynolds főszereplésében, aki a héten ünnepli születésnapját.
A Buliszerviz az egyetemi álomélet megtestesítője. Mindenki, akinek sikerült bejutnia bármelyik egyetmre, így képzeli el az életet, még ha ki is derül, hogy ebből alig ha igaz valami. Van Wilder 7 éve jár a Coolidge Főiskolára, de nincs a tervei között, hogy lediplomázzon, hiszen itt érzi jól magát. Ez az élete. Esze ágában sincs felnőni. Bulikat szervez, gondoskodik a diákok életéről, ő a legmenőbb és a legjobb haver. A bulikat mesterien szervezi. Ő egy tipikus  életművész, aki a fősikola lelke. A kosárlabda csapat rajongója, a beteg fiú megmentője, az első (és második) randik nagy tudora és persze a főiskolai zseni-lúzerek messiása.
buliszerviz2
De ezt nem mindenki nézi jó szemmel. Legfőképpen a csekkjeit fizető apja, aki nem igen törödik nagyon fiával, de a felelőtlen befektetést nem szereti. Ezért megvonja fia támogatását. Nincs más hátra, Van-nek és kis csapatának magának kell előteremtenie azt a pénzt, ami segít az egyetemen maradni. Mivel csak a bulizás a fő életcélja, elsőre ez kivitelezhetetlennek tűnik számára, míg meg nem jelenik Gwen Pearson (Tara Reid) a törtető újságíró hallgató, akinek a feladata megírni a leleplező történetet. Persze ez nem ilyen egyszerű. De egy jó újságíró mindent bevet a jó történetért. Gwen is  máshogy áll a Van-hez. És így lehetősége van megismerni a partik királyának másik oldalát.
buliszerviz0
Gwen beképzelt orvostan hallgató barátja rosszallóan tekint az egészre, aki megtesz mindent, hogy a nagy arc elbukjon és kikerüljön az egyetemről. Van szerint az életet nem szabad túl komolyan venni, mert úgyis belehalunk, mégis van olyan pillanat, amikor ő is komolyan veszi a jövőt. És a sok szívesség, amit a 7 év alatt tett nem marad viszonzatlanul. Egy egész egyetem küzd érte. A laza, amerikai film stimmel, de szerintem egyáltalán nem hajaz a híres pitékre. A bulik nem a lerészegedésről szólnak, visszafogottabbak, Van Wilder nem Stiflerkedik, hanem segítőkész, és nem minden a szex körül forog – de szerintem jó film. A tipikus amerikai film tele van klisékkel, de bájos története és tanulságai miatt szerethető. A bulik nem csak a lerészegedésről szólnak, Van Wilder egy segítőkész srác, aki a közös élményekért él.
buliszerviz1
Hogy milyen is volt (vagy lehetett volna) az egyetmi évek, a sok rázós vizsga mellett, hogy lehetett volna minden napot élvezni és hogy arra az egyetemre mi a francért nem járt ennyi dögös csaj, akik folyamatosan bulira és kalandra vágytak?! És persze a fene essen bele, hol volt akkor Van Wilder.... 
Megosztás facebookon