asdf

Box Office: A Warren házaspár mindenkit elvert!

Hűha! - ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a hétvége pénzügyi riportját. A három újonc közül nem gondoltam volna, hogy pont James Wan horror filmje ülhet fel a trónra, hiszen olyan gigászi produkciók versenyeztek a koronáért, mint a Warcraft és a Szemfényvesztők 2.

Mindenkit az enfield-i eset érdekelt!

Ha van egy „kis” félretett pénzed, amit mindenképp a showbusinessbe és a filmiparba akarsz befektetni, akkor egyértelműen a horror zsánert válaszd, mert biztos, kockázatmentes hozamot és profitot hoz. Főleg, ha a rendeződ James Wan, a branded címe pedig Conjuring. Az enfield-i eseményeket feldolgozó folytatás magabiztos 40 millió dolláros premierjével rögvest átvette a stafétát a bevételi lista élén, ráadásul a kedvező kritikai és nézői fogadtatás véget jó esélye van arra, hogy minimum még egy hetet a trónon töltsön.

DemonokKozott2_jelenetfoto (5)Nézzük is meg kicsit részletesebben a számokat: a Démonok között 2. 40 millió dollárral tudott nyitni, ami szinte centre pontosan megegyezik az első rész startjával, ami anno 137 millióig jutott Amerikában. Ezzel közel 6,7-es szorzót tettek rá az akkor csak „minimális”, 20 millió dolláros produkciós budget-re. A folytatás ugyan drágább lett, ám ezzel is még mindig bőven benne vannak a zsebpénz-kategóriában, így már most ki lehet jelenteni, hogy a második rész is nagy anyagi siker lesz, hiszen már most színtiszta profitot termelt a stúdiónak. Valószínűleg nem lövünk mellé, ha azt mondjuk: hamarosan bejelentik a Démonok között 3.-at!

A nyári blockbuster mészárlás következő áldozata a Warcraft

Az amerikai közönség felébredt a tetszhalálból? Olybá fest, hogy elindult egy új hullám Hollywoodban, mert sorra buknak el a nagy nevek, és a régiek közül is a Marvel az, ami jelentős profitra tud szert tenni. Ezúttal a számítógépes játékok aranykorának egyik emblematikus címe, a Warcraft bukott el a kasszáknál, méghozzá nem is akárhogy! Duncan Jones filmje nem volt problémamentes a kezdetekkor sem, ráadásul azt is be kellett bizonyítani, hogy lehet sikeres - anyagilag és kritikailag is egyaránt – adaptációt készíteni PC-s alapanyagból.

warcraft-movie-2016 (1)Ahogy az új mondásunk tartja: maradt az Assassin’s Creed, mert a Warcraft alaposan leszerepelt, pedig a Universal hajlandó volt 160 millió dollárt rászánni a projektre, aminek a nagy része valószínűleg megint nem a script fejlesztésére lett költve. És hogy mennyivel tudott nyitni? Összesen 24 millió dollárral startolt a fantasy kaland, ami finoman szólva sem túl fantasztikus teljesítmény. A nemzetközi forgalmazásból befolyt csinos 280 millió dolláros bevétel árnyékolja az összképet, viszont hazai földön alaposan leszerepelt a film. Újabb szög került a konzol-adaptációk méregdrága koporsójába, és így valószínűleg a több részre tervezett Warcraft-franchiseból sem lesz semmi.

Ez a trükk csak a harmadik helyre volt elég!

Úgy tűnik, hogy nem sült el túlságosan jól a Szemfényvesztők folytatása, ugyanis a kritikusok csak 37%-ra értékelték a második nagy trükk minőségét. A nézők sem rohantak, hogy jegyet váltsanak a Négy Lovas előadására, ugyanis Mark Ruffalo-ék csak 22 millió dollárral tudtak startolni.

szemfényvesztők-2-Ezzel az eredménnyel bő hét millióval a franchise nyitóepizódjának premierje alá csúsztak, ám ha drasztikusnak nem emelkedtek a költségek és sikerül jól megtartaniuk a nézőiket - a jó szájhagyomány kialakításán kell erőteljesen dolgozniuk -, akkor sikeres lehet a folytatás. Egyelőre csak annyi biztos, hogy nem döntött házi rekordot a Szemfényvesztők 2., viszont meg van a lehetőség a jó szereplésre. Ahogyan mondani szoktuk: minden a nézői megtartáson fog múlni!

Top 10-es amerikai bevételi lista:

1. The Conjuring 2 - 40 millió dollár

2. Warcraft - 24 millió dollár

3. Now You See Me 2 – 22 millió dollár

4. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – 14 millió dollár

5. X-Men: Apocalypse – 9 millió dollár

6. Me Before You - 9 millió dollár

7. The Angry Birds Movie - 6 millió dollár

8. Alice Through the Looking Glass - 5 millió dollár

9. Captain America: Civil War - 4 millió dollár

10. The Jungle Book - 2 millió dollár

Megosztás facebookon