asdf

Andy Serkis rendezésében jön az új Gyűrűk Ura-film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Variety
A Warner Bros. új Gyűrűk Ura-filmje a tervek szerint 2026-ban érkezik a mozikba. Az élőszereplős film középpontjában Andy Serkis Gollamja áll majd. Peter Jackson lesz a producer és Andy Serkis a rendező – számolt be a Variety.

A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője, Peter Jackson és partnerei, Fran Walsh és Philippa Boyens producerként vesznek részt a projektben, illetve Walsh, Boyens, valamint Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou lesznek a forgatókönyvírók. A Warner Bros. csütörtökön délelőtt kiadott sajtóközleményében közölte, hogy a produkció jelenleg a forgatókönyvfejlesztés korai szakaszában van, és „a még elmesélendő történetszálakat fogja bemutatni”. A stúdió elárulta azt is, hogy a film munkacíme: Lord of the Rings: The Hunt for, ami annyit tesz: A Gyűrűk Ura: Vadászat Gollamra. Andy Serkis a rendezés mellett újra az ikonikus címszerep bőrébe bújik.

Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkis-szel utazhatunk vissza Középföldére, akinek még befejezetlen ügye van Gollammal! Tolkien professzor hatalmas mitológiájának életre szóló rajongóiként büszkék vagyunk arra, hogy Mike De Lucával, Pam Abdyval és a Warner Bros. egész csapatával dolgozhatunk együtt egy újabb epikus kalandon!” – közölte Jackson, Walsh és Boyens.

andyserkis-gollam-film

Igeeeen, Drágaszágom! Újra eljött az idő, hogy kedves barátaimmal, Középfölde rendkívüli és páratlan őrzőivel, Peterrel, Frannal és Philippával együtt merészkedjünk az ismeretlenbe. Mike-kal és Pammel, valamint a Warner Bros csapatával együtt, a WETA-val és az új-zélandi filmes családunkkal a küldetésen, ez egyszerűen túlságosan kecsegtető...” – nyilatkozta Andy Serkis.

lordoftherings-peterjackson
Fotó: A Gyűrűk Ura: A király visszatér tokiói sajtótájékoztatóján Billy Boyd, Dominic Monaghan, Elijah Wood, Peter Jackson rendező, Andy Serkis és Viggo Mortensen (Getty Images)

A Warner Bros. először 2023 februárjában jelentette be, hogy több filmet is készítenek a szeretett J.R.R. Tolkien-könyvek alapján, miután megszerezték az adaptációs jogokat A Gyűrűk Ura-trilógiára és A hobbitra is. A projekteket a WB kiadó New Line Cinema nevű cégén keresztül fogják fejleszteni. 

A Peter Jackson által rendezett eredeti Gyűrűk Ura-trilógia világszerte közel 3 milliárd dolláros bevételt hozott; A hobbit-trilógiája is elérte ezt a bevételt.

Megosztás facebookon