asdf

Andy Serkis a CGI élőlényeknek is adna Oscar-díjat!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Andrew Serkis az állatok emberként való mozgatásának a professzora is lehetne. Így adott volt, hogy a Maugli az ő vezénylete alatt készüljön el.
Az ember színész mozdulatait rögzítő, azt egy animált képre átvivő különleges digitális technika mestere A Gyűrűk Ura óta számtalan lény és vadállat mozgásának elkészítésében működött közre, így aztán logikus választás volt, hogy ő rendezze meg a Maugli-t, a Kipling klasszikus nagyívű, és nem finomkodó, sőt, kifejezetten kemény új változatát.
Mowgli_movie_2018
"A technika fejlődik, de hiába tökéletesednek a gépek, és hiába adják az állatoknak a legnagyobb sztárok a hangjukat, ez mind kevés. A lényeg az, hogy lelke legyen a figuráinknak." – nyilatkozta Andy Serkis.
panther_christian_bale (1)
A cél érdekében a filmesek különleges technikákat alkalmaztak, olyan eszközöket vetettek be, amiket előttük még senki: összeolvasztották az igazi állatok és a színészek arcát. A filmbeli párduc arca például hasonlítani fog Christian Bale-re. A színészetet persze a sztár végezte, de mégis látni fogjuk egy valódi párduc hosszú órákon át filmezett pofáját is rajta. A rendező olyan elégedett a munkájával, hogy közben kampányba kezdett: a performance capture technikával dolgozó színészek is kaphassanak Oscar-díjat – biztos benne, hogy ha volna ilyen díj, Christian Bale átvehetne egyet.
Maugli/Mowgli - Hazai bemutató: 2018. október 18.
Megosztás facebookon