asdf

Alice utoljára ragadhat fegyvert - jön A kaptár 6. része

Akkoriban, amikor bemutatták az első Kaptár-filmet (2002), még bizonyára a stúdió sem gondolta volna, hogy a népszerű számítógépes játékadaptáció a jövőben további négy sikeres folytatást él majd meg.

Ám, ahogyan az lenni szokott, egyszer minden véget ér, és ez alól még Alice sem kivétel. 13 évvel az első rész bemutatása után 2015-ben végre pont kerül a történet végére. Legutóbb a Pompeji című (katasztrófa) filmmel felsült rendező, Paul W.S. Anderson hatodszor foglalhat majd helyet A kaptár direktori székében. A készülő projekttel kapcsolatban a rendező a napokban nagyon érdekes dolgokat mondott. Többek között elárulta azt, hogy a hat részre bővülő franchise-t voltaképpen két különálló trilógiaként kell kezelni: az első felvonásba A kaptár, A kaptár 2. – Apokalipszis, A kaptár 3. - Teljes pusztulás, míg a másodikba A kaptár: Túlvilág, A kaptár: Megtorlás és a zárófilm tartozik bele.

resident-evil-header

Megosztotta velünk továbbá azt is, hogy az utolsó rész várhatóan a Final Chapter alcímet fogja viselni és, hogy az utolsó felvonásba minden bizonnyal visszatér majd a korábbi filmek sztárja, Milla Jovovich is.

Egy zárójeles megjegyzés: egyelőre azt az állítást, hogy a Sony tényleg befejezi majd a Kaptár-sorozatot a hatodik résszel, érdemes még kérdőjelesen kezelni. Ugyanis amíg egy franchise ötödik része is képes világszinten 240 millió dollárt kitermelni, addig aligha fogja elengedni a Sony a saját aranytojást tojó tyúkját. Azt viszont már jobban el tudom képzelni, hogy a mai trendeknek megfelelően más rendezővel és más főszereplővel pár év múlva rebootolják majd A kaptárt.

Ami biztos, hogy a Resident Evil: The Final Chapter várhatóan 2016-ban érkezhet majd a mozikba. A pontos dátum egyelőre még nem ismert.

Megosztás facebookon