asdf

A Pi élete rendezője drámai háborús filmet készített

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Ang Lee ismét különleges filmet készített, és ahogy a Pi élete rendezőjétől el is várjuk, a különlegesség egyszerre vonatkozik a történetre és a technikai megvalósításra.

A Billy Lynn hosszú félidei sétája című film az iraki háborúról szól, de úgy, hogy a nagy része Amerikában játszódik. Hősei egy különlegesen nehéz akciót túlélő egység tagjai, akiket a parancsnokság hirtelen hazarendel, óriási show-t csap köréjük, majd visszaküldi őket a frontra. A főszerepet – épp mint a Pi életé-nél – egy elsőfilmes színész, de a partnerei között van Vin Diesel, Chris Rock, Kristen StewartChris TuckerSteve Martin és Garrett Hedulund is; az alapanyagul szolgáló regényt a kritika az új A 22-es csapdája-ként ünnepelte.

vindieselanglee

A technikai különlegesség az, hogy a filmet 4K-ban, másodpercenként 120 kockás sebességgel forgatták, a minőségét pedig az bizonyítja, hogy a novemberi amerikai bemutató előtt a New York-i Film Fesztivál gálavetítésén kerülhet először a közönség elé. Ang Lee már csak kabalából is ragaszkodhat a fesztiválhoz. Nemcsak a Pi életét mutatták be itt, hanem a Jégvihar és a Tigris és sárkány is itt indult világhódító útjára.

Billy Lynn hosszú félidei sétája/Billy Lynn’s Long Halftime Walk - Hazai bemutató: 2017. március

Megosztás facebookon