asdf

7 vérfagyasztó nap a Berlini Filmfesztiválon

  • Szerző: Simon
  • Forrás: IC Press
Terroristák Berlinben? A világ egyik legrangosabb fesztiválja, a Berlinale a hivatalos programjába válogatott egy megtörtént eset alapján készült izgalmas filmet, amelynek terroristák a főszereplői.
Biztos sokakat felkavar majd, hogy Rosamund Pike és Daniel Brühl azt a két német terroristát alakítja, aki két palesztin társával együtt 1976 nyarán az ugandai Entebbébe térített egy Tel Avivból Párizsba tartó repülőgépet.
7-Days-in-Entebbe-header
A 7 vérfagyasztó nap rendezője nem új vendég Berlinben: az Elit halálosztók című rendezéséért Arany Medvét kapott. Azóta pedig egyre izgalmasabb filmeket, köztük a Narcos jó pár epizódját rendezte.

"A valóság jobban érdekel, mint a szuperhősök. A 7 vérfagyasztó nap-ot is a valóságszeretetem miatt csináltam. Nemrégiben új információk kerültek napvilágra a terroristákról és az azt követő, legendás kommandós akcióról, amely kimentette az utasokat Afrika közepéről. Most szeretném végre az igazi igazságot megmutatni… Berlinben is." – nyilatkozta José Padilhaa rendező, aki a valóság elől szökött Hollywoodba: akkor hagyta el a hazáját, amikor Riói filmes céges irodájában fegyveresek törtek rá, hogy kirabolják. 
7 vérfagyasztó nap/7 Days in Entebbe - Hazai bemutató: 2018. március
Megosztás facebookon