asdf

5 FILM, amit érdemes megnézni streamingen

  • Szerző: MoziStar
Íme öt film, amit érdemes megnézni streamingen platformokon.

HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA
(Dead Poets Society)

Tartalom:
Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életreszóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme.

MESTERJÁTSZMA

Tartalom:
Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációjában Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház ereklyéi is a határ felé tartanak, melynek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét.

AZ ÖRDÖGŰZŐ - A HÍVŐ
(The Exorcist: Believer)

Tartalom:
Mióta 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor Fielding (a Tony-díjas és Oscar-jelölt Leslie Odom, Jr.; Egy éj Miamiban, Hamilton) egyedül neveli a lányát, Angelát (Lidya Jewett, Cseles csajok). Ám amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben és csak három nap múlva kerülnek elő, úgy, hogy semmi emlékük sincs arról, mi történt velük, ez olyan események láncolatát indítja be, amelyek arra kényszerítik Victort, hogy szembesüljön a gonosszal, és rémületében és kétségbeesésében megkeresi az egyetlen élő embert, aki tanúja volt ilyesminek korábban: Chris MacNeilt. Az 1973-as film óta az Oscar-díjas Ellen Burstyn először tér vissza Chris MacNeil szerepében. Ő az a színésznő, akinek életét örökre megváltoztatta az, ami a lányával, Regannel történt öt évtizeddel korábban. És most ő próbál meg segíteni a szülőknek, amikor fél évszázad múltán a gonosz újra felüti fejét…

NÉGY JÓ NAP
(Four Good Days)

Tartalom:
Egy anya és függő lánya életük legnehezebb négy napját élik át, amikor a lány megpróbál végigcsinálni egy újabb leszoktató programot. 

DŰNE: MÁSODIK RÉSZ
(Dune – Part Two)

Tartalom:
A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Megosztás facebookon