asdf

5 érdekesség, amit tudni kell A szüfrazsett-ről

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Az év egyik legjobb filmjének ígérkezik A szüfrazsett, amely a feminista mozgalom korai, harcos szakaszát mutatja be. Ezért érdemes néhány dolgot előre tudni Sarah Gavron produkciójával kapcsolatban.

1. A főszereplő, Carey Mulligan számára nagy jelentőséggel bír a film plakátja, amelynek középpontjában ő áll. A film plakáton szereplő szlogenje így szól: Anyák. Lányok. Lázadók. E három szó a színésznőre is vonatkoztatható, aki nemrég szülte meg kislányát, és lázadó alkat.suffragette

2. A filmnek eredetileg Harag lett volna a címe, aztán kiderült, hogy Brad Pitt tankos eposzát is így hívják, ezért változtatni kellett.

Suffragette00

3. Meryl Streep titokban készült a szerepére. A háromszoros Oscar-díjas színésznő a szüfrazsettek karizmatikus vezetőjét alakítja a filmben, aki az egyik csúcsjelentben gyújtó hangú beszédet mond, amit a tömeg hatalmas ujjongással fogad. A jelenetet nem próbálták el a statisztákkal, hogy valódi legyen a kitörő lelkesedés, amikor a színésznő megjelenik, ezért Streep egyedül készült a beszédre. Az ötlet be is vált.

4. A szüfrazsett stábja forgathatott először a brit Parlamentben. Számos kérelem után, a témára való tekintettel beengedték a filmeseket a nagy múltú épületbe. Korábban ha egy film jelenetei a Parlamentben játszódtak, mindig díszletet kellett építeni.

5. A női főszereplők azonnal megvoltak, a férfiakat viszont sokáig kellett kasztingolni. A három női főszereplő, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter és Meryl Streep az alkotók első választása volt, és ők azonnal igent is mondtak. A férfi szereplőkkel viszont sokáig kellett bajmolódni, mert arra panaszkodtak, hogy nem elég jelentős a feladatuk, mivel a nők vannak előtérben...

A szüfrazsett/Suffragette - hazai bemutató: 2015. november 26.

Megosztás facebookon