asdf

Joaquin Phoenix és Lady Gaga együtt táncol és énekel az őrületben

  • Szerző: MoziStar
Joker és Harley Quinn együtt tér vissza a DC új filmjében. Megérkezett a Joker - Folie à Deux első előzetese.

Az első Joker hatalmas siker volt a Warner Bros/DC számára, a Deadpool-t megelőzve minden idők legnagyobb bevételű R-besorolású filmje lett, 1,79 milliárd dolláros bevétellel. A film 11 Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést, amelyet Joaquin Phoenix alakításáért és a legjobb eredeti filmzenéért meg is kapott. A Warner Bros kiadta a második Joker-film első előzetesét.

A Joker - Folie à Deux címe egy olyan pszichiátriai szindrómárautal, amelyben két ember téveszmés állapotban van, magyarul a Joker - Kétszemélyes téboly címet kapta. A 2019-es Joker-rel ellentétben a Joker: Folie à Deux zenei elemekkel tarkított dráma lesz, amely Arkhamben és környékén játszódik. A folytatásban Phoenix visszatér Arthur Fleck-ként, a feltörekvő stand-up komikusból lett gonosztevő szerepében, Lady Gaga pedig Harley Quinn-ként látható, az Arkham Elmegyógyintézetben Fleck kezelésére kirendelt pszichiáterként, aki beleszeret Fleckbe.

Todd Phillips, a Joker rendezője az első filmet "mindig is egy filmnek szánta", de Phoenix bevonásával ez megváltozott.

„Amikor az első filmet forgattuk, Joaquin és én mindig arról beszéltünk, hogy tényleg csinálunk egy folytatást, mert nagyon jól éreztük magunkat, de sosem gondoltuk komolyan. Gagát pedig azért választottuk, mert varázslatos. Producer voltam a Csillag születik-ben, és ott úgy éreztem, hogy varázslatos. Soha nem beszéltem róla úgy, mint musicalről, de ez egy olyan film, ahol a zene lényeges elem  nyilatkozta korábban a rendező.

Joker - Kétszemélyes téboly/Joker - Folie à Deux - Hazai bemutató: 2024. október 3.

Megosztás facebookon