asdf

Másnaposok 3: Gátlástalanok és őrülten viccesek

A Másnaposok 3. május 24-én került az amerikai mozikba. A külföldi kritikusok szerint unalmas és egyáltalán nem szórakoztató, ötlettelen. Mi azonban nem így láttuk! Sőt! A premier előtti vetítésen mi igen is baromi jól szórakoztunk.

Hosszas várakozás és találgatások után végre itt van a harmadik és egyben az utolsó Másnaposok rész! Viszont, aki a „másnap” utáni kábulatból feleszmélt őrületre számít, az most csalódni fog, mert ez bizony az „aznap”-ról szól. Nincs esküvő, se legénybúcsú, csak egy mentőakciónak induló, rablásba fulladó lövöldözés, autós üldözés és emberrablás. Ugyan az alapkoncepció, hogy másnaposan ébrednek a fiúk, és össze kell rakják a múlt éjszakát, elmarad, de a Farkasfalka-komédia ettől függetlenül tele van vulgáris, és ütős poénokkal. Ez a történet teljesen más szituációt generál és főként Alan-ről szól, és gondolhatjátok, hogy nem meglepő módon a legőrültebb és legkalandosabb utazáson vehetünk részt! Főhőseink most még gátlástalanabbak és lelkesebbek, hiszen a fináléra összeszedték az összes olyan lezáratlan ügyet, ami átöleli a filmet.

Masnaposok3_online_16

Két év telt el a legutóbbi balhé óta, és mindenki éli nyugodt kis életet. A tetkó ugyan eltűnik, de visszaköszönnek régi szereplők, helyszínek, emlékek, csak Alan az, aki nem találja a helyét. Vesz egy zsiráfot, eltemeti apját, és nincs életcélja sem. Mindenki Alan-je elég durván köz-és önveszélyes, ezért barátai összefognak, hogy segítsenek rajta, amely során a srácok kalandba keverednek és visszatérnek oda, ahol az egész kezdődött: Las Vegasba. Így vagy úgy… de itt ér véget a történet.

hangover02

Phil, Stu, Doug és Alan legújabb rémálma Marshall, akit John Goodman alakít. Doug a harmadik részben is pórul jár, ugyanis őt elrabolva zsarolja a srácokat a gengszter, hogy kerítsék elő Mr. Chow-t, aki thai börtönből megszökött és bizony köze van az ügyhöz, ami még a legénybúcsús sztori során történt, de csak most derül ki a rejtély. A lényeg, hogy Chow húszmillió dollár értékű aranyrudat lopott el Marshalltól, és örök dilemmaként marad meg, hogy miért főhőseinket küldi akcióbaa saját emberei helyett. Las Vegasban indult a kaland, és ott is fejeződik be! Lesz utazás, rablás, nevetés, adrenalin, morbid humor, morfium, szerelem, Carloska, jókora adag rejtély, fordulat és megint csak nevetés.

hangover3_5

Todd Phillipsnek a harmadik Másnaposokat úgy rakta össze, hogy inkább a három karakterre koncentrált, a barátságot kiemelve és Alant állítva a középpontba. Zach Galifianakis retardált hülye gyereknek tűnő figurája íveli magasra a Másnaposok 3 hangulatát. Nem érdekli, mit gondolnak róla, őszintesége és viselkedése olykor őrületes botrányokat vonz maga után, de hatalmas szívéért szeretjük. Phil és Alan barátsága sokkal másabb a Stu és Alan közti viszonynál, ami hihetetlen jó dinamikát ad a film dialógusos részeinek.

hangover-3-zach-galifianakis-set

Galifianakis észbontóan adja a kissé fogyatékos, de vicces karaktert. A produkció egyik legmaradandóbb jelenete, amikor felbukkan egy nő, akit Melissa McCarthy testesít meg, és dettó az a karakter, mint Alan, csak nőben. Eszméletlen a két komédiás együtt, ahol az érzelmek is utat törnek.

Hatalmas meglepetések és a legnagyobb poénok várják, azokat, akik beülnek a Másnaposok 3-ra. Ja, és a film végén a stáblistát mindenképpen várjátok meg! Hatalmas csattanó! Bár a trilógia befejező része, a vége mégis erősen az újabb folytatás lehetőségének kicsiny kapuját hagyja nyitva. Zach Galifianakis, akivel egyet kell értenünk, azt mondta a filmmel kapcsolatban: „Kicsit keserédes érzés, hiszen tudom, hogy soha többé nem játszhatom el Alant. De óriási élmény volt”. Mi is így éreztünk a filmmel kapcsolatban: keserédes szájízzel álltunk fel a végén, de óriási élmény volt.

A Vox filmes magazin szerint: „A Másnaposok 3-ban Hollywood a legrosszabb, legötlettelenebb és legpénzsóvárabb arcát mutatja a világ felé. Ezt már tényleg csak azok szerethetik, akik zsigerből röhögnek azon, ha meglátják a farkasfalka tagjait együtt.”. Nos, akkor úgy tűnik, mi nagyon szeretjük őket!

Főszereplők: Bradley Cooper, Zack Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham, Ken Jeong, John Goodman

Fényképezte: Lawrence Sher. Látvány: Maher Ahmad

Írta: Todd Phillips, Craig Mazin. Rendezte: Todd Phillips

Mozibemutató: 2013. május 30.

Eredeti cím: Hangover Part III

Színes, szinkronizált amerikai vígjáték

Gyártó: Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures

Korhatár: 16

Megosztás facebookon