asdf

Lexikon

Vétkek völgye

A hírhedt író, Bret Easton ELLIS (Amerikai pszicho) és az elismert rendező, Paul SCHRADER (Taxisofőr, Dühöngő bika) egyesítik erejüket ebben a nyíltan erotikus thrillerben, amely az amerikai fiatalokról: csillogásról és szexről szól.

Viharlovagok

1952. február 18-án óriási vihar csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó hajókról. Így járt a Boston felé tartó SS Pendleton tartályhajó is, amelyet a vihar egyszerűen kettészakított.

Viharsarok

Az idei berlini filmfesztiválon csupa méltató kritikával illették Császi Ádám első nagyjátékfilmjét. Az operatőri és a rendezői munkát egyaránt kiemelték, ahogy a színészi játékot is.

Viharsziget

A Viharsziget (Shutter Island) egy 2010-ben bemutatott amerikai thriller Martin Scorsese rendezésében. A film Dennis Lehane azonos című regényének adaptációja

Vijay és én

Romantikus vígjáték egy férfiról, aki saját temetésén próbálja megismerni szerettei véleményét saját magáról.

Vikingek nyomában - tárlatvezetés a British Múzeumból

A londoni British Museum legújabb, mozivászonra szánt tárlatvezetése a Vikingek: Élet és legenda című látványos kiállítást mutatja be

Viktória - A zürichi expressz

A több száz igaz történet alapján készült, megrázó és felemelő film főhőse Viktória, a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány (Farkas Franciska). Viktória a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban.

Világok között

Feo Aladag osztrák rendezőnő már első filmjével, Az idegennel (2010) komoly szakmai visszhangot váltott ki: a Németországban élő török nő kiszolgáltatottságáról szóló alkotás számos díja közül kiemelkedik az Európai Parlament LUX-díja, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Label Europa Cinemas díja, illetve a Német Filmakadémia több elismerése.

Villám és a varázsló

A fiatal sikátormacska, Villám egy hatalmas vihar elől menekülve besurran egy titokzatos, ódon házba, ahol a nyugdíjas mágus, Lawrence, művésznevén a Legendás Lorenzo tengeti öreg napjait. A ház minden zugát különféle állatok, különös lények és lélegzetelállító gépezetek népesítik be, amelyek vidám táncot lejtenek, miközben elkészítik az öreg bűvész számára a reggelit.

Violeta: Köszönet az életnek

Dél-amerikai életrajzi film a legnépszerűbb chilei népzenészről.

Violetta - A koncert

A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai koprodukcióban gyártott alkotása. Mivel a sorozatban elhangzó dalok több országban is népszerűbbek olyan előadók slágereinél, mint Katy Perry vagy Lady Gaga, elkészült egy exkluzív 90 perces koncertfilm is, amely a zenét és a táncot helyezi a középpontba.