asdf

Lexikon

Vissza a jövőbe

A Vissza a jövőbe (Back to the Future) egy 1985-ben bemutatott sci-fi komédia. A film hatalmas siker volt. Öt BAFTA-díjra, három Golden Globe-díjra, és szintén három Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb film, filmdal és forgatókönyv kategóriában. A legjobb hangeffektusokért járó Oscar-díjat megkapta.

Vissza hozzád

Az egykori középiskolai szerelmespár, Amanda Collier és Dawson Cole 20 elteltével találkoznak újra, egy közös barátjuk temetésén, amikor visszatérnek a kisvárosba, ahol a kamaszkorukat töltötték...

Visszatérés Óz birodalmába

Minden idők egyik legnépszerűbb meséjének folytatása ezúttal élő szereplők helyett animációs film formájában elevenedik meg, természetesen 3D-ben.

Viva la libertà - Éljen a szabadság!

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Viva la libertà – Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték. A film kettős főszerepét a kortárs olasz mozi legnagyobb sztárja, a legutóbb az Oscar-jelölt A nagy szépségben remeklő Toni Servillo alakítja!

Vizsga két személyre

A Princeton University felvételi biztosaként dolgozó Portia (Tina Fey) munkahelyén és otthonában egyaránt pedáns életet él. Amikor főnöke bejelenti, hogy hamarosan nyugdíjba vonul, Portia előtt megnyílik a lehetőség, hogy feljebb lépjen a ranglétrán....

Volt egyszer egy család

A film rámutat, hogyan tudja a hirtelen jött gazdagság reménye egy válságos időszakot átélő család életét teljesen szétzilálni.

Vörösök

Warren Beatty filmje a kommunizmus elterjedéséről.

Walesa - A remény embere

A legendás Andrzej Wajda filmje a lengyel hősről Walesa-ról.

Walter Mitty titkos élete

A különleges fantáziájú vígjáték főszereplője egy fantasztikus vígjátéki színész: Ben Stiller; rendezője pedig olyan komédiák tapasztalt alkotója, mint A kábelbarát, a Zoolander, vagy a Trópusi vihar: Ben Stiller

Wanted

Egy amerikai akciófilm Mark Millar azonos című képregénysorozata alapján. Rendezője az orosz Timur Bekmambetov, főszereplői James McAvoy, Morgan Freeman és Angelina Jolie.

Watchmen: Az őrzők

Ez az összetett, sokrétegű, izgalmas kalandfilm egy másik Amerikában játszódik, 1985-ben, amikor a jelmezes szuperhősök részei a társadalom mindennapi szövetének, és a „Végítélet Óra” - amely az USA és a Szovjetunió közötti feszültséget méri - folyamatosan éjfél előtt öt percen áll.