asdf

Ridley Scott Budapesten tart szakmai előadást

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Filmalap
A jelenleg Magyarországon forgató (A marsi című új filmjét) Ridley Scott lesz a Filmalap Mesterkurzusának következő vendége. Oliver Stone, Joe Eszterhas, Alan Parker és Antal Nimród után a hollywoodi filmessel találkozhatnak az érdeklődők.
Február elsején a Millenáris Teátrumban tartandó Filmalap Mesterkurzus sztárvendége ezúttal Sir Ridley Scott, Hollywood egyik legnagyobb hatású rendezője lesz. A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozókat, játékfilmes forgatókönyvírókat, rendezőket, producereket és a filmszakos egyetemi hallgatókat várják a szervezők. A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött.
ridleyscott_budapest
A regisztráció január 21-én, szerdán kezdődik. A műsorvezető-házigazda Madarász Isti filmrendező lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. A rendezvényre február 1-jén a Millenáris Teátrumban kerül sor. 

A rendezvényre regisztrálni itt lehet:  http://goo.gl/forms/S4yYNXe5eD

A Mesterkurzust megelőzően a szervezők a résztvevőknek levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, a nagy sikerű Exodus: Istenek és királyokat.
 
Sir Ridley Scott legismertebb filmjei közé tartozik A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Thelma és Louise, az 1492 - A Paradicsom meghódítása, a Gladiátor, A Sólyom végveszélyben, az Amerikai gengszter, a Prometheus és a legfrissebb, a Mózes történetét feldolgozó Exodus: Istenek és királyok. Sok, Magyarországon is sikeres televíziós sorozat producere (A férjem védelmében, Gyilkos számok). Többszörös Oscar-díj jelölt és számos Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díj birtokosa; 2003-ban az angol királynő lovaggá ütötte az angol filmiparért tett szolgálataiért.
Megosztás facebookon