asdf

Christian Bale átalakulása tíz csapást kelt életre

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
December 11-én Mózes kivonul Egyiptomból. A szerencsések azonban már a héten láthattak 37 percet a legendás Ridley Scott pályájának talán legambiciózusabb művéből, az Exodus – Istenek és királyok-ból.
A hatalmas léptékű, történelmi fantasy Mózes Egyiptomból való kivonulását beszél el a főszerepben Christian Bale-lel. Azok, akik ott lehettek a vetítésen, arról számoltak be, hogy a szupermodern digitális képalkotás segítségével 3D-ben, tökéletes hitelességgel elevenednek meg az ősi tájak: hatalmas városok, falvak, elképesztő csatajelenetek láthatók a filmben madártávlatból és közvetlen közelről is. A film leglátványosabb része, úgy tűnik, mégis a 10 csapás életre keltése lesz: ebből most négyet láthattak a meghívottak, és egyetértettek benne, hogy a sáskajárás lett a leghatásosabb.
Exodus122
A forgatás 74 napja alatt folyamatosan 6 darab 3D kamera rögzítette az eseményeket, és utólag 1500 trükköt illesztettek a felvételekbe. De a legnagyobb – csodálatos – átalakuláson talán mégis a főszereplő ment át.
exodusgak
"Közvetlenül az Amerikai botrány forgatása után találkoztunk először Ridley Scott-tal, hogy megbeszéljük a forgatókönyvet" – idézte fel Bale. "Ahhoz a filmhez 20 kilót híztam, nagy pocakom volt és kopaszra voltam borotválva. Igyekezett úgy tenni, mintha nem esne kétségbe. De láttam rajta, nem pont így képzelte Mózest, aki egymaga száll szembe egy birodalommal..."
 
Exodus: Istenek és Királyok, Hazai bemutató: december 11.
Megosztás facebookon