asdf

Máris kritizálják a Jurassic World-öt

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
A rajongók alig várták, hogy kijöjjön az első Jurassic World előzetes, nagy örömükre a napokban megjelent az előzetes, de persze máris vannak, akik fanyalognak.

Néhány kutató azt kifogásolja, hogy a félelmetes velociraptorok túl nagyok a filmben, a valóságban ugyanis mindössze 80 centis szörnyetegek lehettek, tehát akkorák, mint egy közepes méretű kutya. Mások amiatt lamentálnak, hogy egy vízi dinó, a mosasaurus is fontos szerephez jut a produkcióban. A Jurassic Park-filmekben ugyebár borostyánba ragadt szúnyogok véréből nyerik ki az őslények DNS-ét, s emiatt felmerül a kérdés, hogy a víz alatt élő, vastagbőrű mosasaurust hogyan tudta megcsípni egy élősködő 60 millió évvel ezelőtt. Az igazi rajongók azonban csak legyintenek az ilyen kifogásokra, mondván, a tudományos fantasztikum akkor működik, ha a tudomány nem szorítja háttérbe a mese szárnyalását.

Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a JURASSIC WORLD rendkívül látványos kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja.

Jurassic World - Hazai bemutató: 2015. június 11.

Megosztás facebookon