asdf

Nicolas Cage 7 legjobb szerepe

  • Szerző: Simon
Születésnapját ünneplő Nicolas Cage (szerintünk) legjobb szerepeit gyűjtöttük össze. Az amerikai színész eredeti nevén Nicolas Kim Coppola, aki Oscar-díjat kapott a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért.

7.  Cameron Poe (Con Air - A fegyencjárat)

Con Air - A fegyencjáratSimon West két Oscar-díjra jelölt akciófilmjében Nicolas Cage egy ex-katonát alakít, aki felesége védelmében véletlenül meggyilkol egy részeg férfit, ezért börtönbe zárják. Szabadulása napján felteszik a veszélyes fegyenceket szállító repülőre, de persze, ahogy ilyenkor szokás, minden rosszra fordul, az ország legrettegettebb bűnözői kiszabadulnak és átveszik a gép irányítását. Az egyetlen, aki véget vethet az ámokfutásnak, az a hosszúhajú Cage, aki bebizonyította, hogy mennyire illik hozzá az akciósztár szerepe.

6. Big Daddy (Ha/Ver)

A valaha készült egyik legviccesebb és legbrutálisabb képregényfilm, a Ha/Ver első részében ismét egy ex-zsarut alakít, aki a helyi maffiafőnök miatt vesztette el feleségét, ezért bosszút esküszik. Kislányát kiképzi gyilkolásra és együtt, szuperhősjelmezben a bűnre vadásznak. Így kerülnek össze a szerencsétlen főhőssel, akiből szintén keménnyé faragnak. Cage lenyűgöző volt ebben a rendkívül összetett szuperhős szerepben és mondhatni jóvá tette A szellemlovast, melyel komoly szégyenfoltot ejtett a képregények világán.

5. Benjamin Franklin Gates (A nemzet aranya)

A nemzet aranyaAz akciófilmek után kicsit könnyebb vizekre evezett és elvállalta a főszerepet a Disney kincskeresős kalandfilmjében, A nemzet aranyában. Az amatőr kriptográfus és történész a szabadkőművesek titkos kincsét keresi, melynek kutatásáért bolondnak tartják egész családját. Cage a modern kor Indiana Jones-aként is megállta a helyét.

4. Tom Welles (8 milliméter)

8 milliméterNicolas Cage karrierje során már bejárta a törvény embere szerepkör összes lehetséges változatát. Joel Schumacher elképesztően nyomasztó filmjében például egy magánnyomozót alakít, aki a megcsalásos ügyek hada után valami igazira vár. Ekkor pottyan ölébe a leggusztustalanabb ügy, amit el lehet képzelni, ki kell derítenie egy régi pornófilmről, hogy valódi e, ugyanis halálra kínoznak benne egy fiatal lányt. Bár többnyire negatív kritikát kapott, minden szempontból egy kiemelkedő alkotás, Cage és Joaquin Phoenix párosa nagyszerű, míg Tom Welles karaktere, ahogy egyre mélyebbre kerül az ügyben, egyszerűen zseniális.

3. Sean Archer/Castor Troy (Ál/Arc)

Ál/ArcEzúttal John Travolta-val osztozva egyszerre alakítja a jó és a rosszfiút is, továbbá a jófiút alakító rosszfiút és a rosszfiút alakító jófiút is, szóval nem volt egyszerű dolga, nem tudott egy szerepkörbe belesüppedni, folyton változtatnia kellett. Mindazonáltal remek választásnak bizonyult, ugyanis nem az a csak verekedni tudi akciósztár, hanem valóban tehetséges színész. 

2. Jurij Orlov (Fegyvernepper)

FegyvernepperEzúttal egy kitalált fegyverkereskedőt alakít, aki elmeséli életét, és betekintést enged a szakma rejtelmeibe, miközben élesen bírálja a világ gonoszságát, melyet ő csupán kihasznált. Miközben nézzük, olyan érzésünk van, hogy nem egy színészt, hanem tényleg egy fegyverkereskedőt látunk, mindez inkább dokumentumfilm, mint megrendezett alkotás. Hihetetlenül megrázó és elgondolkodtató, a monológok és párbeszédek tökéletesen eltaláltak, velősek, a témában készült egyik legjobb alkotás. 

1. Sailor Ripley (Veszett a világ)

Veszett a világKarrierje elején abban a szerencsében részesült, hogy dolgozhatott David Lynch rendezővel, ráadásul nem is akármelyik filmjén, hanem a Veszett a világ című zseniális kultmozin. A filmtörténelem egyik legszokatlanabb szerelmi történetében Nicolas Cage élete legmenőbb alakítását nyújtotta. Ahogy kígyóbőr dzsekijében rágyújt egy cigire és fél vállról odavet valami szövegfoszlányt, az olyan laza, hogy ennek már eszmei értéke van. Soha életében nem állt neki ennyire jól semmi.

Megosztás facebookon