asdf

A 10 legjobb Karácsonyi film

  • Szerző: MoziStar
A karácsony az ünnepi hangulaté, de ilyenkor sem kell filmek nélkül maradnunk. Összeszedtük azt a tíz filmet, amit ilyenkor kihagyhatatlan.

10. Karácsonyi vakáció

Chavy Chase Vakáció filmjeinek karácsonyi különkiadása, a Családi Vakáció és az Európai vakáció című nagysikerű vígjátékok folytatása. A Griswold családnak elege lett a balszerencsés utazásokból, így ezúttal inkább otthon maradnak, hogy a karácsonyt békében tölthessék, azonban hatalmasat tévednek, a rokonok gondoskodnak a felejthetetlen pillanatokról.

Miért szeretjük?: Mert az egyik első karácsonyi vígjáték, melyet azóta is tucatszámra próbálnak utánozni, itt azonban még eredeti és tényleg vicces volt az ötlet. Mert a Griswold család tagjai mindig valami elképesztő helyzetbe keverednek, ráadásul a rokonok terhes jelenléte tökéletesen jellemzi a karácsonyi összejövetelek hangulatát. Mert Chavy Chase a kora Adam Sandlere volt, mégsem sülyedt bele a fingós viccekbe.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik a karácsonyt, de néha soknak érzik a rokonok végeláthatatlan sorát és inkább nevetnének, ahelyett, hogy elrontanák a karácsony hangulatát.

9. Holiday

A Mi kell a nőnek? és a Minden végzet nehéz rendezője, Nancy Meyers összehozott egy igazi karácsonyi romantikus filmet olyan sztárokkal a főszerepben, mint Jude Law, Jack Black, Kate Winslet, vagy Cameron Diaz.

Miért szeretjük?: Mert egy igazi karácsonyi vígjáték, melyben a romantika és a humor mellett a remek színészi játék is teret kap, ráadásul Jack Black-et a tőleg legkevésbé megszokott szerepben láthatjuk.

Kiknek ajánljuk: Akik a karácsonyból sem akarják kihagyni a szerelmet és a romantikát.

8. Hull a pelyhes

Arnold Schwarzenegger ezúttal nem jön vissza a jövőből, nem szül gyereket és Stallone-val sem küzd meg, csupán a kisfiának próbálja megszerezni a tökéletes karácsonyi ajándékot, amit sajnos már sehol sem lehet kapni.

Miért szeretjük?: Mert Schwarzenegger átlagos családapa szerepében nagyon groteszk, de valahogy mégis jó nézni. Mert minden fiú nyálcsorgatva nézte végig és TruboMant akartak ők is. Mert jókat lehet rajta röhögni, miközben a sztorija sem az agyoncsépelt közhelykupac.

Kiknek ajánljuk: Akiknek herótja van a karácsonyi vásárlásból és szeretnének hátradőlni és azon nevetni, hogy valakinek még nehezebb a dolga.

7. Tapló Télapó

Billy Bob Thornton olyan Télapó alakítást nyújtott, amilyenre még nem volt példa. Hullarészegen egy plázában terrorizálja a lurkókat, hogy zárás után segédjével (aki törpe) kirámolják azt. 

Miért szeretjük?: Mert végre keverték a rosszfiús sztorikat és a karácsonyt, ráadásul Billy Bob Thornton annyira mocskos, hogy azt öröm nézni. Gusztustalanul vicces, gátlástalan és szórakoztató, de persze a végén itt is átjár mindenkit a karácsony szelleme.

Kiknek ajánljuk: Akiknek elegük van a szokásos karácsonyi filmekből és valami mást szeretnének látni, de mégis az ünnephez kapcsolódót. Meg eprsze azoknak, akik kíváncsiak a totál elázott Télapó őrültségeire és gonoszkodásaira.

6. Szellemes karácsony

Bill Murray és Richard Donner kicsit átértelmezte Dickens Karácsonyi ének című klasszikusát, modern köntösbe helyezték és telerakták remek poénokkal.

Miért szeretjük?: Mert Dickens története egyszerűen zseniális, de ilyen szórakoztató még sosem volt. Mert Bill Murray-nek elképesztően jól áll a cinizmus, de a jellemfejlődés során is hatalmasat alakít. Nem titok, de az egyik kedvenc színészünk, aki ezúttal nem írtja a szellemeket, hanem hagyja, hogy egy utazásra hívják el őt.

Kiknek ajánljuk: Akik nem igazán érzik a karácsony szellemét, de semmi kedvük a kioktatáshoz, inkább csak nevetnének egyet rajta, közben talán mégis megtalálja őket a szeretet varázsa.

5. Az élet csodaszép

A legelső és talán a legszebb karácsonyi film, ami valaha készült. A bemutatása óta eltelt hetven év alatt semmit sem veszített fényéből és aktualitásából, időtálló klasszikus.

Miért szeretjük?: Mert igazi lélekemelő alkotás, ami minden ódonsága ellenére is pontosan ugyanannyira működik most, mint 1946-ban. Bár a története kicsit hajaz Dickensére, mégis eredeti és sokat ad az embernek, ezután soha többé nem tudunk úgy ogndolni az életünkre, mint előtte.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik a régi filmeket és a szívmelengető történeteket. Akik elvesztették, vagy akiknek sosem volt meg a karácsony szelleme, de igazán szeretnék végre megérteni azt. Akik úgy érzik, hogy életük kisiklott, hogy nincs értelme semminek, mert rengeteg segíthet az emberen.

4. Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton víziója Halloween és karácsony találkozásáról rendkívül egyedi figurákkal és semmihez sem fogható történettel, mely remek szórakozás az egész család számára.

Miért szeretjük?: Mert az egyetlen kultikus karácsonyi animációs film, ami nem csak a család kisebb tagját köti le, hanem minden korosztály számára lenyűgöző alkotás. Mert Tim Burton világa még mindig lélegzetelállító és mert a dalok szokatlanul zseniálisak, ahogy maga a történet és a főszereplője is.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik Tim Burtont. Akik karácsonykor is valami eszement szórakozásra vágynak. Meg persze akik szeretik az olyan animációs filmeket, amik nem kifejezetten gyerekeknek szólnak.

3. A Grincs

Dr. Seuss népszerű gyermekkönyvéből készült vicces és szívvel teli élőszereplős film egy zöld szörnyről, aki annyira utálja a karácsonyt, hogy el akarja lopni azt.

Miért szeretjük?: Mert Ron Howard filmje egy olyan világot alkotott meg, amely minden részletében kidolgozott, varázslatos mégis sajátunknak érezzük. Mert Jim Carrey bármilyen szerepben tündököl. Mert amellett, hogy rendkívül vicces és szórakoztató, olyan értékekre hívja fel a figyelmet, amely nem csak karácsonykor fontos: a szeretetre.

Kiknek ajánljuk: A felnőttek számára is szórakoztató mesék kedvelőinek. Jim Carrey rajongóinak és azoknak, akik imádják a képzeletbeli világokban játszódó, mégis az emberi élet lényegét kutató sztorikat. Meg persze azoknak, akik szívből gyűlölik a karácsonyt, mert a Grinccsel teljesen azonosulhatnak majd.

2. Reszkessetek betörők

Kevin McCallister-nek elege van családjából és azt kívánja, hogy bárcsak eltűnnének örökre. Másnap teljesen egyedül ébred fel, amit eleinte élvez, de amikor két betörő megpróbálja kirabolni a házukat, akkor véget ér a karácsonyi idill, a többi meg már történelem.

Miért szeretjük?: Mert minden karácsony elengedhetetlen része, hogy megnézzük, hogyan védi meg otthonát a betörőktől a fiatal Macaulay Culkin. Mert Joe Pesci nem csak a Casinohoz hasonló filmekben képes jó negatív figurát alakítani. Mert a Reszkessetek betörők nélkül nincs karácsony!

Kiknek ajánljuk: Mindenkinek, aki még nem látta. Akik meg látták, azok úgyis tudják, hogy kötelességük megnézni idén is legalább egyszer.

1. Igazából szerelem

Talán minden idők legjobb romantikus vígjátéka a Sztárom a párom és a Mr. Bean írójának rendezésében a legmenőbb angol színészekkel telepakolva.

Miért szeretjük?: Mert a legszerethetőbb, legemberibb és legvalódibb karácsonyi történet, amely bár meglehetősen romantikus, mégis mindkét nem számára rendkívül szórakoztató és mindemellett még nagyon vicces is. Mert Bill Nighy karaktere az egyik legzseniálisabb rocksztárszerep a filmtörténelemben. Mert mindenféle köntörfalazás és átvitt értelembe való burkolás nélkül azt nyújta, amiről a karácsony valójában szól, az őszinte és tiszta szeretetet. Mert a Hobbit Bilbo-ja, itt még nem Bilbo, de vicces. Mert Hugh Grant zseniális.

Kiknek ajánljuk: Akik szerelmesek, akik voltak szerelmesek, akiket szeretnek, akiket szeretni fognak, akik éreztek már életükben bármit is, egyszóval igazából mindenkinek. 

Megosztás facebookon