asdf

Tom Cruise tényleg bevállalta a legdurvább jelenetet

Az ötödik Mission: Impossible-film, azaz a Mission: Impossible: Titkos nemzet legdurvább akciójelenetét Tom Cruise mindenféle trükk nélkül vállalta be, amiről egy interjúban mesélt.

A hollywoodi sztárok többsége dublörrel vagy kaszkadőr segítségével oldja meg a leghajmeresztőbb jeleneteteket. Az 53 éves színész szereti feszegetni a határait. A Titkos nemzet-ben egy felszálló Airbus A400M repülőgép oldalába kapaszkodik, és valóban ő emelkedik fel, ahogy ezt az alábbi kis filmben is láthatjuk. A biztonsága érdekében drótokkal rögzítették a géphez, és egy speciális kontaktlencsét is kapott, ami a szemgolyóit védte az apró szennyeződésektől, hogy ne szálljon bele káros anyag, illetve, hogy nyitva tudja tartani a szemeit. Az életveszélyes jelenetet nyolcszor vették fel és Cruise elmondása szerint "majd összecsinálta magát a félelemtől". Ami nem is csoda, hiszen meg is sérült a forgatásokon.

A Yahoo Moviesnak Cruise azt mondta, hogy igazából már gyerekkora óta foglalkoztatta a gondolat, vajon milyen lehet egy ilyen hatalmas gép szárnyán vagy oldalán mászkálni. Így mindenképp valami brutálisat szeretett volna az új MI moziba, hisz a korábbi részek, leginkább a Fantom igen magasra tette a lécet a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a megmászásával.

„Őszintén szólva ez volt a legveszélyesebb dolog, amit valaha csináltam. A Burj Khalifa megmászása sem volt egyszerű az előző részben, vagy a sziklamászás a második Mission: Impossible-filmben; ahogy a motorozós jelenetek is mindig nagyon rizikósak, mert nem viselek sisakot vagy bármilyen más védőruházatot, de ott mégis nálam van a kontroll, mert bármikor meghúzhatom a féket. Kint a repülőgép oldalán viszont nagyon sok mindennek ki voltam szolgáltatva. Most, hogy már megcsináltam, azt hiszem, többet nem szeretném – mondta Tom Cruise.

Ami pedig a szinkront illeti, Rékasi Károly, aki Ethan Hunt állandó hangja, motorbalesetet szenvedett a közelmúltban, így sajnos vele nem készülhet el az új Mission: Impossible film szinkronja. A hirtelen előállt sajnálatos helyzetben helyettesítése azon a módon történt, ahogy általában egy fontos szerepre hangot szoktak választani a stúdiók: a forgalmazó és a szinkronstúdió is ajánl a szerepre általa alkalmasnak ítélt színészeket, közülük pedig a gyártó stúdió – jelen esetben a Paramount – szakemberei választják ki a szerintük legmegfelelőbb hangot, színészt. Ez alkalommal Széles Tamásra esett a választás, így ő kölcsönzi majd a hangját Ethan Huntnak. Biztosak lehetünk abban, hogy remek szinkron készül majd a filmhez, a nézők, rajongók megelégedésére.

Mission Impossible: Titkos nemzet/Rouge Nation - Hazai bemutató: 2015. augusztus 6.

Megosztás facebookon