asdf

Ethan Hunt a halál után sem ismer lehetetlent!

Ötödik részéhez érkezett a Mission: Impossible sorozat. A kultikussá vált akciófilm legnagyobb mozgatórugója a lehetetlennek tűnő, látványos akció dömping. Tom Cruise as. Ethan Hunt képtelen küldetés nélkül élni. Az új M:I film vajon képes tartani a szintet? Ismét felülmúlja az emberi képzeletet?

Mission: Impossible - Titkos nemzetben visszatér Tom Cruise és vele együtt a monumentális akciójelentek is. Az egyik legfontosabb kérdés talán az, hogy az új rész tudja-e fokozni az izgalmakat vagy beáll a bukott filmek unalmas sorába. Nos, jó hírünk van: A lehetetlen küldetés ismét beváltotta a hozzá fűzött reményeket! Ahogy azt már az előzetesben (sajnos) már láthattuk, Ethan egy repülőgép oldalán lógva próbál küldetést teljesíteni, brutális autós-motoros üldözésben állja meg a helyét, és még egy víz alatti adattároló bázisba is be kell törnie. A film látványvilága lenyűgöz, de nem lep meg. Sajnálatos módon az előzetesben szinte minden fontos momentumot ellőttek, ami miatt sok meglepetés nem várt. De még így is egy igazi nyári popcorn moziban volt részem! Nem okozott csalódást, akciódús jelenetek és kiváló karakterek szolgáltatták a szórakozást.mi_5_tomcruiseAz IMF (Impossible Mission Forca) nevű szupertitkos kémügynökséget sok támadás ért, de ezúttal a Szindikátus (ami nem is létezik, legfőbb motivációja a rombolás és a pénz) célpontjává vált. Az eltűnt vagy halottnak hitt egykori kémekből álló csapat rászáll Hunt-ra, akit a saját hazájában árulónak nyilvánítanak és a CIA sem hisz neki, veszélyben van az egész csapat! De jól tudjuk, hogy nem lehet csak úgy Hunt eszén túljárni. Magára marad, de nem teljesen a barátok iránti oda-vissza lojalitásának hála. Bécstől Casablancáig utazunk, hogy ismét tanúi legyünk annak, amit már amúgy is tudunk: ez a csapat nem ismer lehetetlent! Tom Cruise mellett visszatér Jeremy Renner William Brandt szerepében; Simon Pegg mint a kütyümágus Benji és Ving Rhames mint Luther Stickell. Új játékosként csatlakozik Rebecca Ferguson svéd színésznő Ilsa Faust szerepében, Sean Harris mint Solomon Lane továbbá Alec Baldwin, aki a CIA igazgatóját, Alan Hunley-t formálja meg.

TomCruisePlaneStuntMissionImpossibleRogueNationTermészetesen találkozunk a megszokott M:I filmek tipikus motívumaival, mint a maszk, 5 mp perc múlva megsemmisül az üzenet, a látványos és lélelgzetelállító akciójelenetek, menekülés, másodperceken múló élet, motorozás, fergeteges üldözés és ami soha nem hiányozhat: egy dögös csaj. A franchise még mindig hozza a minőséget és képes szórakoztatni úgy, hogy nem válik unalmassá. Tom Cruise-zal együtt folytjuk vissza a levegőt a víz alatt, amikor egy titkos rendszer kódfeltörése a cél. A zene, a képek min-mind úgy lettek komponálva, hogy a nézők egy emberként izgulják végig a jeleneteket. A történet néhol zavaros, de úgy meg lett svarva, hogy végig fenn tartja az érdeklődést és egészen az utolsó percekig kérdéses, hogy ki kivel van és ki kit fog hátba döfni. Nem tudhatjuk, hogy kiben bízzunk, kvázi ki legyen szimpatikus.alecbaldwin_simonpeggTom Cruise, aki lélegzetelállító helyzetekből szabadul ki, hozza a megszokott "hős" figurát. Még az újraélesztése után is képes gondolkodás nélkül autós-motoros üldözésbe vágni! Simon Pegg Benji-je jóval nagyobb teret kapott, mint a 4. részben. Végre kibontakozott annyira, hogy egy vicces, lüke, de okos karaktert ismerjünk meg benne, akivel jó együtt dolgozni, és a baráti becsület számára is szent. Jeremy Renner picit háttérbe szorulva, de fontos része a csapatnak, aki nem is cáfol, de nem is erősít meg semmit. Rebecca Ferguson (A fehér királyné-sorozat, Herkules) okozza a legnagyobb meglepetést, akinek eddig nem volt tapasztalata akciófilmek terén, mégis olyan könnyedséggel hozza a laza kémcsajt, hogy azt hinné az ember, hogy ezt csinálja már évek óta. Sean Harris (Borgiák-sorozat, '71, Macbeth) gonosz karaktere nagyon beteg, egy igazi pszichopata. Nekem először kicsit a Die Hard 3. Simon-ja jutott róla eszembe.Mission-Impossible-Rebecca-FergusonEthan Hunt már-már eggyé vált Tom Cruise-zal, aki mindig vállalja a kockázatot, kerül, amibe kerül. Az se számít, ha az élete múlik rajta. Pont ettől lesz annyira izgalmas a film. Hiába tudjuk, hogy lehetetlen, de bevállalja és a többi már csak a rendezőn és a forgatókönyvön múlik. Tom Cruise, aki kaszkadőr nélkül kapaszkodik egy A400-as óriás katonai szállítógép külső burkolatában, miközben a repülő meredeken emelkedik fel, egyszerűen zseniális, hajmeresztő, körömrágásra késztető - ez adja a MI filmek zamatát, izgalmát! Christopher McQuarrie rendezése méltó folytatás és úgy gondolom, hogy sokan várjuk a 6. részt! A karakterek tökéletesen kidolgozottak, így mindenki megtalálja a számára kedves, vicces figurát. A cselekmény fordulatos, lendületes, de marad némi hiányérzet az ún. ütős csattanó miatt. Összességében mégis a merész mutatványok, szédületes sebesség és humor dominál a legújabb M:I-ben. Egy mondat a szinkronról: Széles Tamás ügyesen oldotta meg a feladatot, de azért hiányzott Rékasi Károly hangja! 

MoziStar: 8/10

MISSION: IMPOSSIBLE – TITKOS NEMZET

Eredeti cím: Mission: Impossible Rogue Nation
Színes, szinkronizált amerikai akció-thriller

Rendezte: Christopher McQuarrie
Szereplők:
ETHAN HUNT……….…………..TOM CRUISE (Széles Tamás)
WILLIAM BRANDT…….JEREMY RENNER (Dányi Krisztián)
BENJI DUNN…………………….SIMON PEGG (Görög László)
LUTHER STICKELL…………..VING RHAMES (Bognár Tamás)
ILSA FAUST………….REBECCA FERGUSON (Huszárik Kata)
ALAN HUNBLEY……………ALEC BALDWIN (Csankó Zoltán)

Bruce Geller és Drew Pearce karakterei alapján írta Drew Pearce, Will Staples
Fényképezte: Robert Elswit
Zene: Joe Kraemer
Executive producer: Mark Bakshi
Producerek: Tom Cruise, J.J. Abrams, David Ellison

Gyártó: Paramount, 2015
Játékidő: 132 perc
Korhatár: 16
Országos bemutató: 2015. augusztus 6.
Forgalmaza: UIP-Duna Film


Megosztás facebookon