asdf

Jön a 300 folytatása- A birodalom hajnala

  • Szerző: Marcika
  • Forrás: IC Press
Idén kerül a mozikba a 300 nagy sikerű folytatása. Mivel Leionidasz csapatait lemészárolták az első rész végén, így egy másik, szintén fontos történelmi eseményt jelenít meg az új film, A birodalom hajnala.
A 300 2007 egyik legnagyobb, legmeglepőbb sikere volt. A folytatás, a 300 – A birodalom hajnala (300: Rise of an Empire, hazai bemutató: március 6.) méltó az első részhez, sőt, sok tekintetben túl is nő rajta. Rodrigo Santoro biztosan: ő játssza a perzsák királyát, Xerxészt. Az alkotók ezúttal sem a hiteles történelemábrázolást tűzték maguk elé: számukra a lenyűgöző hatás és a látvány a lényeg, így lett a perzsa uralkodóból 4 méteres, ékszerekkel teli „istenkirály”.
300masodikresz
 
A cél eléréséhez az istenkirályt alakító színész, Rodrigo Santoro a forgatás minden reggelén 6 órát töltött a sminkszobába – ennyi ideig tartott, míg az összes piercinget, testékszert és aranyláncot pontosan elhelyezték rajta. Mire kész lettek vele, már mozdulnia sem volt szabad: a sminkesek féltették a művüket, és a színész testére erősített díszek nagyon törékenyek voltak.
Santoro nem mozdulhatott, de beszélgetni sem volt kivel. A köré épített trükkök miatt szinte az egész filmet egyedül, egy zöldre festett szobában forgatta: minden mást a trükkmesterek varázsoltak köré.
 
– Amikor először szóba került, hogy benne leszek a 300 folytatásában, nagyon örültem – nyilatkozta a színész. – Jól hangzott, hogy Eva Green partnere leszek. Arról senki sem szólt előre, hogy legfeljebb a premierbulin találkozunk majd. A közös jeleneteink rá eső részét 1 hónappal utánam filmezték le vele.
 
Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!
Megosztás facebookon