asdf

Bajban van Hollywood: Ben-Hurt a rómaiak nem, de a remake-hadjárat megtörte

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Hollywood nem tud másban gondolkodni, mint remake-ben, folytatásban, könyvadaptációban és képregényfilmben. Ennek ékes példája, hogy az elmúlt időszakban rengeteg régi nagy kedvencet újítottak már fel - például Az emlékmást- a mai trendnek megfelelően. Ezúttal a producerek még messzebbre merészkedtek: egy 11 Oscar-díjat nyert filmtörténelmi remekmű felett mondtak ítéletet.

Ez az alkotás pedig nem más, mint a régi generációk nagy kedvence, a Ben-Hur, ami még a mai napig is alaptananyagnak számít a forgatókönyvírói képzéseken.

Amerikában 1959-ben bemutatott – hozzánk „kis” lemaradással csak 1982-ben ért el – alkotás nem egyszerűen fantasztikus film, hanem olyan halhatatlan alkotás, amelyet még a mai, „effekt orgiákra guvadó” szemmel is élvezni lehet.

benhur_hir

Ám Hollywood úgy döntött, hogy a családját kereső hercegből rabszolgává váló férfi történetére is ráfér már egy alapos álomgyári ráncfelvarrás. Gondolom ezalatt látványos effektekbe fulladó blockbuster-féleséget kell érteni.

Az MGM stúdió égisze alatt formálódó produkció rendezői székébe az a Timur Bekmambetov ülhet bele, aki Abraham Lincolnból is vámpírt csinált. A forgatókönyvet Keith R. Clarke - John Ridley kettős körmöli.

Ben-Hur felújított harci szekere várhatóan 2016-ban gurulhat be a mozikba. 

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon