asdf

Az újraélesztett Fantasztikus négyes

Annyira egyszerű hivatalos hírt beszerezni a készülő Fantasztikus négyes reboot-tal kapcsolatban, mint amennyire a zavarosban halászni… Majdnem minden napra jut egy fantasztikus spekuláció, ami vagy hamvaiban hal meg, vagy addig kering a világhálón, amíg őrületbe kergeti a Fantasztikus négyes rajongóit.

Mi most megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba és egy szilárd pilléreken nyugvó hírcsokrot összeállítani, amiben minden benne van, amit eddig tudni lehet a készülő projekttel kapcsolatban.

 fantasyfour2015

Az erő krónikái című film rendezőjének a keze alatt áll össze a négyes fogat

Az erő krónikái című kisköltségvetésű, kézi kamerás-stílusú filmmel Josh Trank egyszer már bebizonyította, hogy mennyire képes bánni a karakterekkel, és a lehetőségeihez képest remek látványvilágot tud teremteni. Nem annyira a történetvezérelt filmszerkezet híve, sokkal inkább a karakter fejlődésével, a fokozott kibontásával halad előre. Ezt a fajta stílusérzéket a közönség is díjazta: a 12 millióból készített első nagyfilmje Amerikában 64 millió dollárig duzzadt, amivel Josh Trank nem csak bekopogtatott, hanem egyenesen berúgta a hollywoodi producerek ajtaját. Olyannyira, hogy őt választották a Fantasztikus négyes reboot élére.

A stúdió részéről nagy a bizalom (egyelőre) Josh Trank irányába, bár azt hozzá kell tenni, hogy Az erő krónikáit „zsebpénzből” (12 millió dollár) forgathatta le, a Fantasztikus négyes ellenben egy olyan blockbuster, aminek a költségvetése alsó hangon is 100+-tól indul. A stúdió fejesei és a rajongók miatt is nagy a nyomás rajta; nem csak anyagilag kell túlszárnyalnia az elvárásokat, hanem a rajongók szemében is egy méltó darabot kell letennie az asztalra.

Minden kockázat ellenére Josh Trank  kinevezése a projekt élére jó döntés volt. Fiatal, energikus, éhezik a sikerre és rendelkezik azzal a képességgel, hogy a vásznon hús-vér karaktereket tud ábrázolni, és nem csak felskiccelt papírmasé-figurákat.

Újraértelmezik Johnny Storm, a Fáklya karakterét?

Egyre több helyen közlik már tényként, hogy Johnny Storm, vagyis a Fáklya a színészváltáson túl bőrszínt is cserél. Ez pedig már önmagában is sokkolta a képregény-csapat rajongóit. Ezt a fajta ellenérzést nem kell félreérteni, mert nem rasszizmusról van szó. Csupán „csak” arról, hogy Johnny a képregényekben végig fehérbőrű volt, így szerették meg, és a korábbi Fantasztikus négyes filmekben is így ábrázoltak. Érdekesség, hogy két alaklommal is az a Chris Evans alakította a Fáklyát, aki mostanság Amerika kapitányként a Bosszúállók csapatát erősíti.

Michael B. Jordan

Az újra élesztett verzióban Johnny Storm /Fáklya karakterének eljátszására Michael B. Jordan volt a legesélyesebb, és meg is kapta a szerepet, aki korábban már dolgozott együtt Josh Trank-kel. Egyáltalán nem rossz színészről van szó, mostanság nagyon felkapott is lett, ráadásul az eddigi  nyilatkozatai alapján arra lehet következteti, hogy nagyon alázatosan nyúlna a karakterhez. Mindenestre nem lenne túl bölcs döntés a gyökerénél megváltoztatni a képregényben lefektetett dolgokat, mert annak már távolról is bukás-szaga van.

A Wall Street farkasának női sztárja, Margot Robbie és a Trónok Harca egyik főszereplője, Kit Harington is harcolt egy-egy szerepért

Johnny Storm karakterén túl további három szerep is kiadó volt. Sok mindenkit szóba hoztak már egy-egy figurával kapcsolatban, de most már végre a kósza találgatás helyett tényként lehet kezelni pár potenciális színész nevét.

Kezdjük a csapat vezérével, Reed Richards-sal. A szerepért a népszerű Trónok Harca tv-sorozat Jon Snowja, Kit Harington; a Skins és a 300: A birodalom hajnala sztárja, Jack O’Connell és a Project X-el hírnevet szerző Miles Teller harcolt. Végül Miles Teller lett a végső befutó.

Miles Teller

Reed Richards szerelmének, A láthatatlan lánynak a szerepéért olyan gyönyörű nők áltak „ádáz harcban”, mint Margot Robbie, aki a Wall Street farkasában alakította Leonardo DiCaprio elképesztően gyönyörű feleségét. Rajta kívül még a House of Cards egyik szereplője, Kate Mara és A burok c. film sztárja, Saoirse Ronan volt még versenyben Sue Storm karakteréért. De a láthatatlan lány szerpét Kate Mara kapta meg.

Kate Mara

A lény álnevet kapó Ben Grimm-et, Jamie Bell fogja megszemélyesíteni a legújabb Marvel-filmben (Tintin kalandjai, A Nimfomániás).

Jamie Bell

Ki lesz a főellenség?

Nincs igazi képregény-film megalomániás gonosztevő nélkül. Képzeljük csak el, hogy milyen unalmas lett volna Vasember élete Mandarin nélkül, vagy ha nem tűnt volna fel a képbe a ravasz Loki, akkor a Bosszúállók teljes csapata együtt maximum egy gyrostálra ült volna össze.

Az esetek többségében a főgonosz a legfontosabb láncszem a hőssé válás folyamatában: ő az, aki arra sarkalja a hősünket, hogy maszkot és köpenyeget ragadjon és megmentse a szerelmét és/vagy az egész világot.

A pletykák szerint az újra indított Fantasztikus négyesben ezt a pozíciót Victor von Doom töltötte volna be, aki már az előző „szériában” is fontos szerepet kapott. Akkor Julian McMahon játszhatta el a világuralomra törő, gazdag főgonoszt.

És itt jön egy óriási csavar a történetben: futótűzként terjedt a hír, miszerint Reed Richards-ék ikonikus ellenfele, Victor von Doom nemet vált és női ellenség lesz belőle.

Ennek hatására akkora lázongás tört ki a világhálón, amire még Josh Trank is felkapta a fejét. Az egyik közösségi csatornán igyekezett lecsillapítani a kedélyeket és biztosított mindenit, hogy szó sincs arról, hogy tervbe vették volna Victor von Doom nővé való átoperálást.

Csúszik a bemutató: március helyett csak júniusban debütál a fiatalosított Fantasztikus Négyes

Mint megtudtuk, a film 2015 márciusára tervezetett bemutatója pár hónapot csúszni fog. Ennek egyik oka, hogy nincs minden rendben a film forgatókönyvével, egyes részeket még át kellett írni. Ez sosem szokott jó előjel lenni, de még mielőtt elkezdenénk kongatni a vészharangot, ne felejtsük el, hogy a Z, világháború rendezője is hasonló gondokkal küzdött, mégis sikerült egy látványos és szórakoztató popcorn-mozit készítenie.

Bízzunk benne, hogy Josh Trank továbbra is erős kézzel tartja a gyeplőt és, hogy a csúszás nem azt jelenti, hogy fekete lyuk méretű rések vannak a történetben, hanem azt, hogy a plusz időt a minőség javítására fogja fordítani.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! 

Megosztás facebookon