asdf

Minden, amit tudni kell Deadpool-ról!

A világ a jobb sorsot érdemlő Farkas első része óta várja, hogy Ryan Reynolds, a karakterhez méltó különálló nagy játékfilmben is bizonyítsa: ráöntötték az elmebeteg gyilkoló-gép szerepét. Az előzetesek biztatóak, a reklámkampány magáért beszél, de vajon ki lehet a maszk mögötti ember? Hős vagy Anti-hős? Megmentő vagy Pusztító? Titkos hadműveletünk keretén belül ennek jártunk utána. Csak Deadpool meg ne tudja, hogy szaglásztunk utána!

Deadpool a rejtélyes (bér)gyilkos

Már javában elmúlt éjfél. A titkos amerikai komplexum folyosói kihaltak, és néptelenek. A MoziStar.hu egyik ügynöke, aki az olvasók kedvéért vállalta, hogy farkasszemet néz a Káosz és az Éjszaka legsötétebb teremtményével – na meg a nemzetbiztonsági tikokkal - biztonsági őrnek álcázva elhaladt a recepció mellett. Biccentett a monitor mögött ülő „kollégájának”, aki szúrós tekintettel méregette a számára ismeretlen férfit. Egy pillanatnyi habozás után néma közönnyel vette tudomásul, hogy a HR-osztályról megint nem szólt senki arról, hogy új embert vettek fel, így unottan, kocsányokon lógó szemekkel bújt vissza a kétes eredetű foltoktól elnyűtt felnőtt magazinja mögé.Deadpool-Rob-Liefeld-Ryan-Reynolds-Talk-R-Rating

Az ügynökünk a recepciót megkerülve ráfordult a következő folyosóra: a lépteit ezerszeres hangerővel verte vissza a nem rég felmosott, a mosószertől még csillogó márványpadló. A harmadik ajtó mellett megtorpant, és fürkésző tekintettel körbe nézett: sehol senki. Ideje akcióba lendülni. A zsebéből kihalászta a nemrég ellopott biztonsági kártyát, amit végig húzott a kilincs melletti mágneses leolvasón. Halk kattanás után a zár engedett, utat engedve a rettenthetetlen hősünknek, akinek minden vág az volt, hogy minél többet megtudjon arról a Deadpool-ról, aki a hírszerzés szerint februárban a magyarországi multiplexet kívánja megtámadni. Az ajtót maga mögött halkan becsukta, majd a zsebéből egy elemlámpát húzott elő. A halkan kattintás után a szobát barátságos kékes-derengés ölelte körbe. Most már jól láthatta, hogy a szoba minden négyzetméterét, egyetlen egy íróasztalt leszámítva, fémirattartók foglalták el. Találomra kiválasztott egyet, és lázasan kutakodni kezdett a már megsárgult aktahalmok között. Hamar rátalált arra, amit keresett, ugyanis a dosszién a SZIGORÚAN TITKOS felirat alatt öles betűkkel alábbi cím állt: WADE WILSON – A BUKOTT PROJEKT. Mappát sarokban lévő asztalhoz vitte. Egy hanyag mozdulattal feltárta, majd a zseblámpát a fogai közé szorította, olvasni kezdett:

Deadpool_poster

A nem várt kudarc: X-Fegyver projekt

Bár kevesen tudják, de az utcákat rettegésben tartó szörnyeteg, Deadpool nem volt mindig kegyetlen mészáros. Egykor ő is hétköznapi ember volt, akár csak te. Volt munkája, barátnője, saját élete. Azonban az élet, mint egy kegyetlen, eltitkolt szerető, most is közbeszólt: Wade Wilson-nál halálos, gyógyíthatatlan rákot és kezdődő elmebajt diagnosztizáltak. Miután megtudta, a túlélés reményében, önként vállalkozott arra egy titkos katonai projektre. A X Fegyver-fantázia nevet kapó kísérlet keretein belül mesterséges úton átültették Wolverine - magyar fordításban Farkas - öngyógyító-képességét, ami nem várt mellékhatásokkal járt. Az egykor jóképű férfi arca a felismerhetetlenségig eltorzult. A balul elsült kísérleti kezelés után Wade-t egy katonai kórházba szállították, ám, miután magához tért, egymaga lemészárolt mindenkit, akit az őrzésére kijelöltek. Ezután Wade Wilson végleg eltűnt: helyette megszületett a vörös-fekete maszkos mészáros, Deadpool, aki nagykedvét leli a gyilkolásban.

Deadpool-Set-Pictures-Ryan-Reynolds

Képességek és felszerelések

Deadpool egyetlen szuperképessége az öngyógyításban rejlik. A szervezete, a szövetei, a teste sokkal egy átlagembernél sokkal gyorsabban regenerálódik. Emellett immunis a mérgekre és - bizonyára a legnagyobb bánatára - az alkoholra is. Kitűnően forgatja a kardot, még a japán harcművészeti kultúra leghalálosabb fegyverének, a katanának is a mestere, amitől válik igazán félelmetes ragadozóvá. Több nyelven is folyékonyan beszél, így szinte valamennyi társadalomba képes villámgyorsan beépülni.

Öntudatos szuperhős

Kétség sem férhet hozzá, hogy Deadpool legnagyobb ereje a negyedik fal ledöntésében rejlik. Eléggé divatos manapság ezzel a fogalommal dobálózni, de tudjuk-e, hogy valójában mit is jelent ez? A kifejezést először a színházban használták: ez volt az a láthatatlan határvonal, ami elválasztotta a nézőket a színházi mű világától. Később ez a jelenség sikeresen és izgalmasan átterjedt a filmművészetbe és az irodalomba. Újabban pedig már a konzoljátékok-birodalmában is felütötte a fejét. Tulajdonképpen a negyedik fal ledöntésével a néző is aktívan a történet részesévé válik. Deadpool esetében ez annyit jelent, hogy tisztában van azzal, hogy ő egy történet szereplője, és rendre ki is szól az olvasókhoz. A hírek szerint az élőszereplős adaptációban is bőven találkozni fogunk erre irányuló cselekvésekkel. Sőt, ha igaz a pletyka, akkor Deadpool tudni fogja és szóvá is teszi, hogy ő korábban már szerepelt egy igazán elfuserált adaptációban, a X-Men kezdetek: Farkas-ban.

deadpool_kepregeny_bosszuallok

Deadpool egyedül leszámolt a Bosszúállókkal!

Igazából nincs is szükség Thanos-ra ahhoz, hogy a Bosszúállókat vígan eltegyék láb alól. A szabad szájú anti-hősnek ugyanis a Deadpool Kills the Marvel Universe című képregény-füzetben lehetősége volt leszámolni nem csak Tony Starkékkal, hanem szinte a teljes Marvel-univerzummal. A leszámolás alatt véres kivégzéseket kell érteni. Nehéz eldönteni, hogy Thort sajnáljuk jobban, akivel a saját pörölye végzett, vagy Steve Rogers-t, akit jóformán kettévágott a pajzsa. De Doctor Strange és Tony Stark sem végezte túlságosan szépen.

Ryan Reynolds még visszatérhet

Amellett, hogy a stúdiónál napi renden van egy esetleges Deadpool folytatás - további jóslatokba majd a bevételi eredmények tükrében tudunk belemenni -, megerősített hírek szerint az X-Men univerzum különálló spin-offjában, a X-Force című filmbe a Ryan Reynolds által alakított Deadpool is főbb szerepet kaphat. Amennyiben nem lesz sikeres a különálló film – kevés esély van rá, hogy megbukjon – és az X-Men: Apokalipszis sem hozza a kötelezőt, akkor ez a projekt papírgombóc formájában a szemeteskukában landolhat. Bízzunk a legjobbakban.

Deadpool-Ryan-Reynolds

Deadpool vs. Boba Fett

Végezetül álljon itt egy elborult rap-csata, amit az űreposz legendás fejvadásza vívott meg a szabad szájú bérgyilkossal. Igaz, hogy nem Ryan Reynolds van a maszk mögött, ám ez a rövid, de annál viccesebb és hatásosabb videó hű képet fest a karakter jellemében tomboló őrült-hurrikánról.

Deadpool - Hazai bemutató: 2016. február 11.

Deadpool állati jó fej....helyet foglal Neked is és Anyádnak is!

deadpool_mozi

Megosztás facebookon