asdf

Valóságos démonokról szól a Démonok között 2.

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A Démonok között 2013 egyik legnagyobb meglepetés sikere volt, ami egyúttal rendezőjéről, James Wan-ról is végképp bebizonyította, hogy a horror mágusa.

A film egy démonvadász házaspár, Ed és Lorraine Warren feljegyzései alapján készült – hiába volt tele hátborzongatóan lehetetlen jelenetekkel, azok állítólag mégis valóságosak voltak. És mert Warrenék esetei különösen jól vannak dokumentálva, és Wan a Halálos iramban 7. őrült sikere ellenére is visszatért kedvenc műfajához, elkészült a második rész.

DemonokKozott2_jelenetfoto (3)Aki veszi a fáradtságot, és utánaolvas az 1977-es angol újságokban, az megláthatja, hogy a Démonok között 2. szintén megtörtént – bármilyen hihetetlennek tűnik is, amit írnak róla. London egy északi kerületében, Enfieldben egy négy gyerekét egyedül nevelő, elvált anya, Margaret Hodgson különös jelenségeket észlelt. A gyerekei arra panaszkodtak, hogy az ágyuk rázkódik éjszaka, a szekrényük fiókjai ki-be mozognak, és valaki kopogtat a falon. Eleinte természetesen mindenki azt gondolta, hogy a gyerekek viccelnek, de a levegőben repülő Lego-kockákat és az ágya fölött lebegő kislányt már nehéz volt így magyarázni. A tizenegy éves Janet szenvedett a legtöbbet, és rémült anyja számos szakértőt hívott a házba – többek között a Warren-házaspárt is, akik természetesen megpróbáltak segíteni a bajba jutottakon… A naplójuk alapján készült a Démonok között 2. – amely akár igaz is lehet… sosem lehetünk benne biztosak.

Démonok között 2./Conjuring 2. - Hazai bemutató: 2016. június 9.

Megosztás facebookon