asdf

Amikor a moziban kialszik a fény

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Filmes karrierek néha úgy indulnak, mintha Hollywoodban írnák a történetet. David Sandberg-é ilyen. A Svédországban született filmes kamaszként a szülei digitális kamerájával kísérletezett – egész addig, míg össze nem törte. Később egy DVD-kölcsönzőben dolgozott, és kisfilmeket készített.

Kedvenc műfaja a horror és sci-fi, de animációs rövidfilmjeivel is ért el sikereket. 2013-ban a saját lakásában, a feleségével kettesben készítette el Lights Out című, néhány perces horrorfilmjét, melyben a forgatókönyvért, a rendezésért, a zenéért, vágásért és digitális trükkökért is ő felelt. A youtube-ra feltöltött kisfilm azután szédületes pályát futott be. Számos filmfesztivál díját hozta el, és több mint 20 millió nézője volt: kevés „igazi” filmesnek jut ennyi.

AmikorKialszik_1000x1443_1

A sikernek köszönhetően, az elmúlt évek legmenőbb horrorjait készítő James Wan felkarolta az ifjú filmest. Miközben saját új rendezésén, a Démonok között 2.-n dolgozott, közreműködött abban, hogy elkészülhessen a kisfilm egész estés változata, az Amikor kialszik a fény. Pénzt szerzett, szakmai támogatást nyújtott, és sajt nevével vállalt garanciát arra, hogy a hosszú változat is olyan félelmetesen népszerű lesz, mint rövidke elődje. És hogy teljes legyen a happy end: Sandberg felesége, Lotta Losten a moziváltozatban is szerepel. Igaz, ezúttal csak egy apróbb feladat jutott neki, a főszerepet már Teresa Palmer és Maria Bello kapta.

Amikor kialszik a fény/Lights Out - Hazai bemutató: 2016. július 21.

Démonok között 2./Conjuring 2. - Hazai bemutató: 2016. június 9.

Megosztás facebookon