asdf

Meghalt Helyey László

65 éves korában ma reggel elhunyt Helyey László magyar színművész.

Életének 66. évében pénteken meghalt Helyey László Jászai Mari-díjas színművész – tette közzé az Újszínház. Helyey Lászlót az Újszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A magyar színművész még tavaly novemberben lett rosszul egy soproni vendégjáték próbáján, Molnár Ferenc Üvegcipő című darabjában szerepelt volna, de le kellett mondania. Fulladásos rohamok után tüdőembóliát diagnosztizáltak nála, majd decemberben intenzígv osztályra került. Akkor egy közeli hozzátartozója azt nyilatkozta a Blikknek, hogy egy kórokozó támadta meg a színészt.

Helyey László

Közel ötven filmben és száznál is több színdarabban játszott. Karrierje 1968-ban kezdődött, akkor azonban még amatőr színészként játszott, majd 1975-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Fősikolán. Innentől számtalan színházban játszott, többek között a kaposvári Csíky Gergely Színházban, a Nemzeti Színházban, vagy legutoljára az Új Színházban. 

Különböző szerepei mellett rendkívül népszerű szinkronhang is volt, többek között ő kölcsönözte rendszeresen Gérard Depardieu és Donald Sutherland hangját is, de Morgan Freeman-t is a Hetedik című filmben. Mindezek mellett mégis talán Mátyás királyként ismerik legtöbben, ugyanis a legendás magyar rajzfilmsorozatban ő volt a  szinkronhangja.

Egy nagyszerű tehetség távozott közülünk, nyugodjék békében!

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon