asdf

Még nagyobb siker lesz a Rocketman, mint a Bohém rapszódia?

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A Goldderby.com portálon rendszeresen megsaccolják, mekkora sikerre számíthat egy-egy film, különös tekintettel az Oscarokra és a bevételre.
Most két hasonló filmet versenyeztettek: a Bohém rapszódia és a Rocketman is excentrikus popsztárokról szól (Freddie Mercury-ról, illetve Elton John-ról) és főszerep jut bennük a zenének. Az jött ki, hogy a hamarosan látható Rocketman nagyobb sikerre számíthat, mint a Bohém rapszódia, pedig ez utóbbi is szépen aratott mind az Oscar-gálán, mind a mozipénztárakban.
rocketman_bohemrapszodia_film
Hogy miért?

A Rocketman főszereplője, Taron Egerton tud énekelni, míg a Bohém rapszódia Oscar-díjas sztárja, Rami Malek kevésbé tehetséges e téren, ezért hangjához hozzákeverték Marc Matel vokálját, aki tökéletesen tudja utánozni Mercuryt.
taronegerton_rocketman
A Rocketman-ben több a híres színész. Többek között Jamie Bell (Billie Elliot), Richard Madden (Trónok harca) és Bryce Dallas Howard (Jurassic World 1-2.) szerepelnek Egerton oldalán, míg a Bohém rapszódia kevesebb nagy nevet tudott felsorakoztatni. A történet "hőse" áldását adta a produkcióra. Elton John aktívan részt vett a Rocketman elkészítésében, rendszeresen konzultált az alkotókkal és a főszereplővel, ráadásul ő az egyik executive producer. A Bohém rapszódia esetében ez az opció nem állt rendelkezésre, a sztorit a Queen két tagja, Brian May és Roger Taylor elmondása alapján rakták össze.
bohemian-rhapsody-rami
Az már csak hab a tortán, hogy mindkét filmet Dexter Fletcher rendezte, ezért érdekes lesz megnézni, hogy a Rocketman-ben mit tudott kihozni a jobb alapanyagból.
Rocketman – Hazai bemutató: 2019. július 6.
Megosztás facebookon