asdf

Elton John életrajzi musicalje nem kozmetikázott film!

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Az autorizált életrajz különleges műfaj, mivel annak a személynek a jóváhagyásával, sőt nem egyszer gondozásában készül, akiről szól. Emiatt aztán a legtöbb autorizált életrajz erősen kozmetikázott, mivel az alany nyilván nem törekszik arra, hogy kellemetlen dolgok is nyilvánosságra kerüljenek róla.
A Rocketman című életrajzi fantasy filmmusical Elton John-ról szól, és a művész tevékeny hozzájárulásával készült (sőt párja, David Furnish az egyik producer, ő pedig az egyik executive producer), mégsem kozmetikázott darab, hanem „csúnya”, ahogyan a főszereplő Taron Egerton fogalmazott. Például amikor a néző először megpillantja Elton John-t, éppen rehabra készül, szakad róla a víz és a fogát csikorgatja. Maga a film pedig azokból az emlékekből áll össze, amelyek Elton-ban az elvonókúra során feltolulnak. Bepillanthatunk a művész gyerekkorába is, amely minden túlzás nélkül nehéznek nevezhető, és utána ez a helyzet már csak fokozódott.
rocketman-elton-john-taron-egerton-movie
A főszereplő Egerton azt is mondta, hogy „a film egy nagyszerű ember nyers ünneplése”. A saját alakításával kapcsolatban megjegyzi, hogy reméli, betekintést engedhet egy olyan ember életébe, aki köztudottan zabolátlan életet élt, de az alkotók ugyanakkor arra is törekedtek, hogy örömet szerezzenek az Elton-rajongóknak.
rocketman-taron-egerton-movie
A filmnek még nincs korhatár besorolása, de szigorra lehet számítani, tekintettel arra, hogy droghasználat, kendőzetlenül ábrázolt szex és trágár beszéd fordul elő benne.
Rocketman – Hazai bemutató: 2019. június 6.
Megosztás facebookon