asdf

Hollywoodi sztárok gyászolják Omar Sharif-ot

  • Szerző: Simon
  • Forrás: MTI
Számos hollywoodi filmcsillag és rendező fejezte ki gyászát és részvétét Omar Sharif legendás egyiptomi filmszínész halála miatt pénteken.

Barbra Streisand, aki az 1968-as Funny Girl című musicalben játszott Sharif oldalán, közleményében azt írta: az egyiptomi színész volt az első partnere a mozivásznon, s "jóképű, kifinomult és elbűvölő" embernek ismerte meg őt. Büszke egyiptomiként egyesek szemében szálka volt, hogy Sharif a Funny Girlben szerepelt, de a filmvásznon a két szereplő románca "felülkerekedett a sztereotípiákon és az előítéleteken" - írta Streisand.omar-sharif-obit-deadSir Roger Moore brit filmcsillag Twitter-mikroblogján emlékezett meg Sharifról. "Omar Sharif csodálatos bemutatkozó jelenete az Arábiai Lawrence-ben évekig velem maradt. Zseniális film és csodálatos színész" - fogalmazott.

Antonio Banderas szintén a Twitteren "nagy mesélőnek, hű barátnak és bölcs szellemnek" nevezte az egyiptomi színészt, akivel 1999-ben, A 13. harcos című filmben játszott együtt. 

Larry King amerikai televíziós személyiség így emlékezett meg Sharifról a Twitteren: "Nagyon jól ismertem Omar Sharifot, és imádtam őt. Egy ragyogó, eszes, őszinte, stílusos, csodálatos ember, és egy kitűnő bridzsjátékos! Hiányozni fogsz, Omar."omar-sharif-obit-dead0Roland Emmerich német filmrendező pedig úgy fogalmazott: nagyon szerencsés, hogy "egy ekkora legendával dolgozhatott együtt". Sharif Emmerich I. E. 10000 című filmjének narrátora volt.

Mások mellett Rosie O'Donnell amerikai humorista, Boy George brit popzenész, Jamie Alexander, Dana Delany és Debra Messing színésznők, valamint Vincent D'Onofrio színész is Twitter-üzenetben emlékezett Sharifra.

Az egyiptomi színészlegenda szívrohamban halt meg pénteken Kairóban, 83 éves volt. Az 1962-es Arábiai Lawrence című monumentális angol moziban Ali sejk megformálásáért Oscar-jelölést, Golden Globe-díjat kapott, 1965-ben pedig a Doktor Zsivágó című amerikai filmeposz címszerepével tett szert világhírre.

Megosztás facebookon